példaképek

2018.05.05. 16:50

Teljesült a dadi iskolások álma: együtt játszhattak a Grundfos sztárjaival

Négy éves a Grundfos Tatabánya KC és a Dadi Református Általános Iskola kapcsolata.

Petrik József

A gyerekek végre nemcsak a kilátóról szurkolhattak a kedvenceiknek, hanem együtt is játszhattak velük

Dadi általános iskolásoktól volt hangos a Földi Imre Sportcsarnok küzdőtere, a Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli bronzérmes csapata látta vendégül ugyanis a diákokat.

A gyerekek végre nemcsak a kilátóról szurkolhattak a kedvenceiknek, hanem együtt is játszhattak velük

A Dadi Református Általános Iskola felsősei körében nagyon népszerű ez a sportág. Ők a Tatabánya legnagyobb drukkerei, akik a Matics-csapat minden meccsén ott szurkolnak a lelátón. Szerdán aztán testközelből is találkozhattak a kedvenceikkel, akikkel a játékos sorvetélkedőt követően együtt kézilabdázhattak. Az NB I.-es együttes valamennyi játékosa – két „részre” osztva – pályára lépett a kicsik oldalán.

Kontra Zsolt, a tatabányaiak technikai vezetője elmondta, hogy ennek az évek óta tartó kezdeményezésnek a sportág népszerűsítése a célja. Az egykori és jelenlegi tatabányai éljátékosok közül sokan jártak már és járnak ma is rendszeresen edzést tartani a dadi iskolába. Annak idején elment a gyerekekhez többek között Ivo Diaz és Kanyó Ádám is, mostanában pedig Pál Árpád gardírozza a fiatalokat.

A gyerekek testnevelője, Schrantz Zsolt tanár úr kiemelte, hogy négy éve tart ez a program, és a gyerekek ugyanolyan lelkesen járnak most is kéziedzésekre, mint a kezdetekkor. Minden tanulónak van kedvenc tatabányai játékosa, annak nevével ellátott meze is. Ez a közös edzés pedig óriási élményt jelent a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában