pilates találkozó

2018.04.15. 15:47

Ilyet még nem látott: száz pár láb lendült egyszerre a magasba

Csaknem százan vettek részt Várgesztesen a pilates klubok hetedik találkozóján. Még a fővárosból is érkeztek tornászok.

kemma.hu

Csaknem százan vettek rész a hetedik pilates találkozón

Tizenöt település közel száz tornásza regisztrált szombat délelőtt a pilates klubok hetedik találkozójára, amire a megyeiek mellett a fővárosból és Fejér megyéből is érkeztek Várgesztesre, de ott voltak az Életet az Éveknek Országos Egyesület tisztségviselői is.

Csaknem százan vettek rész a hetedik pilates találkozón

Tar József a helyi pilates klub megszervezője fogadta a falu vendégeit, aki immár tíz éve műveli ezt a mozgásformát, majd Rising Károlyné polgármester üdvözlő szavait követően megkezdődött a bő egyórás közös torna, amit nem más vezetett, mint a sportág egyik magyarországi meghonosítója, Solymosi Antal pilates instruktor.

A mozgalom jelmondata: „A sikeres öregedésért”

A szakember az Amerikai Fitness Szövetség magyarországi karán végzett oktatói tanfolyamot, majd ezt követte az angol Pilates Institute sikeres vizsgája, s azóta elhivatott népszerűsítője ennek az egészséges mozgásformának, ami, mint az a mezeken is olvasható volt, segít abban, hogy jó kondícióban, sikeresen érjék meg az emberek az öregedést.

A résztvevő települések

Baj, Bajna, Bánhida, Dunaalmás, Előszállás, Kecskéd, Környe, Pesterzsébet, Piliscsév, Segítőkéz Tatabánya, Szabadbattyán, Tata, Várgesztes, Vérteskethely, Vértessomló.

Solymosi Antal egyébként sokadik alkalommal vezetett foglalkozást Várgesztesen. A nemzetközi hírű természetgyógyász szakember többször elmondta, hogy rohanó világunkban szinte csak perceket, vagy még annyit sem foglalkozunk testünk fizikai állapotával, ezért is jó látni, hogy vannak még, akik tudatosan szánnak időt arra, hogy keressék és megtalálják belső harmóniájukat, őrizzék egészségüket.

A tornát követően a résztvevők a konferenciateremben folytatták a programot, ahol közös eszmecsere, konzultáció zárta a hetedik pilates találkozót.

A Pilates-módszer

Joseph Pilates, a Pilates-módszer „atyja” Németországban született, 1926-ban pedig kivándorolt Amerikába. Nem tartozott az erős fizikumú emberek közé – alkata törékeny volt és légúti megbetegedések kínozták. Nem adta fel – állhatatosan kipróbált minden testedzés-formát, hogy állapotán javítson, s visszanyerje egészségét. Hosszú évek alatt fejlesztette ki saját edzésmódszerét, melynek középpontjában nem az izmok tömegének erőltetett növelése, hanem a csontok, ízületek épségének megőrzése, a testtartás javítása, a sejtek energiával való feltöltése áll – mindez a lehető leghatékonyabb és legkíméletesebb módon. Programja ezért a nyújtó és az erősítő gyakorlatok megfelelő arányára épül, melyeknél előtérbe kerül a test középpontjára („powerhouse”- erőközpont) való koncentrált figyelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában