kiestek

2018.01.18. 11:57

Nem maradt Grundfos-játékos a kézi EB-n

Nem csupán a magyar kézilabda-válogatott őriz keserű emlékeket a horvátországi Európa-bajnokságról, hanem a montenegróiak is, akik ugyancsak két tatabányai játékossal a soraikban búcsúztak.

kemma.hu

Szöllősi Szabolcs, Juhász Ádám, Milos Bozovic és Milos Vujovic (b-j) sem fog jó szájízzel visszaemlékezni erre az Európa-bajnokságra

Fotó: illusztráció/MTI/Hagymási Bence

A magyar színekben szóhoz jutó két Grundfos-játékos szereplése, akárcsak a magyar válogatotté, hagyott maga után kívánnivalót, bár a teljes kép érdekében meg kell jegyeznünk, hogy Szöllősi Szabolcs nem az első számú jelölt volt a posztján, így csak percek jutottak neki, Juhász Ádám pedig kényszerbalszélsőként nem tudott meglepetést okozni az ellenfelek soraiban.

Ketten együtt három gólt hoztak össze, de ennek ellenére sem varrható pusztán az ő nyakukba a magyar csapat csalódást keltő teljesítménye és ebből következő kiesése. amelynek akár drasztikus következményei is lehetnek a magyar kézilabdasportra nézve: a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb selejtezőiben ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség információja szerint a válogatott nem lesz kiemelt, mi pedig egyetlen hellyel lemaradunk a kedvező pozícióról.

Szöllősi Szabolcs, Juhász Ádám, Milos Bozovic és Milos Vujovic (b-j) sem fog jó szájízzel visszaemlékezni erre az Európa-bajnokságra. Fotó: Illusztráció/MTI/Hagymási Bence

A két Milos, a balszélső Vujovic és a balátlövő Bozovic viszont – magyar kollégáikkal ellentétben – csapata kulcsemberei közé tartozott: „Vujo” hat, „Bozso” pedig tíz gólig jutott a három csoportmérkőzésen, utóbbi holtversenyben csapata második legeredményesebb játékosa lett.

Ők sem tudták azonban továbbjuttatni a montenegrói válogatottat, amely mindhárom meccsét elveszítve, a torna legrosszabb teljesítményét nyújtva búcsúzott a seregszemléről – és akárcsak a magyarok, ők sem lesznek kiemeltek a vb-selejtezőkön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában