Ljubomir Vranjes

2018.01.12. 13:10

Otthon, ikszes otthon: döntetlen játszottak a kézisek a svédek ellen

Teljes a nagyüzem a tatabányai Buborék alatt, készülnek a férfi pólósok az Eb-re.

Vá. T.

Juhász ádám (labdával) két gólig jutott a svédek elleni felkészülési mérkőzésen

Forrás: MW

A héten kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra készülő magyar férfikézilabda-válogatott 29-29-es döntetlent játszott Svédország ellen, felkészülési mérkőzésen.

A Jönköpingben 7000 néző előtt rendezett találkozón a két éve még Tatabányán játszó Bodó Richárd lövésével a magyarok szereztek vezetést, ám a skandinávok fordítottak, onnantól kezdve pedig egészen 11-10-ig az egy gól itt, egy gól ott forgatókönyv jegyében zajlott a mérkőzés. Ebben az időszakban a Grundfos KC játékosa, Juhász Ádám is kivette részét a gólszerzésből. A félidőben 16-15-re a házigazda svédek vezettek.

Juhász ádám (labdával) két gólig jutott a svédek elleni felkészülési mérkőzésen

A folytatásban az első percekben főleg Balogh Zsolt és Bodó remeklésének köszönhetően már (az amúgy svéd) Ljubomir Vranjes csapatánál volt az előny, a 42. percben először vezettek hárommal a mieink, Vilovski góljával (20-23). A fór azonban egyre fogyott, az 54. minutumban pedig Gott­fridsson találata után már semmi nem maradt belőle (26-26).

Innentől kezdve az első félidő nagy részében látottak köszöntek vissza: egy svéd gólra egy magyar volt a válasz, 29-28 után a balatonfüredi szélső, Hornyák egalizált. Mi több, arra is volt esély, hogy nyerjünk, Lékai azonban ziccert rontott, így végül maradt a döntetlen.

A Grundfos Tatabánya KC játékosai közül Juhász Ádám két gólig jutott, Szöllősi Szabolcs nem talált be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában