Labdarúgás

2017.07.30. 12:26

Tragikus tavasszal menekült meg az Ácsi Kinizsi a kiesés elől

Évértékelő sorozatunkban ezúttal a rosszul szereplő Ácsi Kinizsi szezonját vizsgáltuk meg. A gárda elfogadható ősz után gyenge tavaszt produkált.

Herczeg István

Az Ács, mióta újra a megyei elsőosztályú bajnokság tagja (2009–2010), még sosem végzett a tizedik pozíciónál előkelőbb helyen. Legjobb szezonjuk a 2012/2013-as volt, amikor a 10. helyre futottak be, de a kiesést minden egyes esztendőben elkerülték. A mögöttünk hagyott bajnokságban a 12. helyen végeztek, megelőzve az Etét és a téli szünetben visszalépő Lábatlant. Enélkül könnyen lehet, hogy kieső helyen végeztek volna. Pedig az első két mérkőzésen egyaránt győztesen hagyták el a pályát.

Előbb az Etét verték 4-0-ra, majd a későbbi ötödik Nyergesújfalut 3-2-re. Ezt egy hárommeccses vereségsorozat követett, majd a hullámvasút tetejére került a csapat: elverték a Kecskédet és a Zsámbékot is, valamint a Bábolna ellen is győztesen hagyták el a pályát, és Esztergomból is elvittek egy pontot. Ekkor az Ács a negyedik helyen állt a tabellán, de egy fordulóval azelőtt a dobogó legalsó fokán, ami akkor a bajnokság meglepetését jelentette. A Tata ellen egy szoros meccsen vereséget szenvedtek, de egy héttel később az Oroszlány ellen pontot szereztek, később az Etét újra elverték 7-1-re. Az ősz vége két vereséggel zárult, így a kilencedik pozícióba érte a csapatot a téli szünet.

A tavasz aztán tragikusan alakult az ácsiak számára: az idénynyitón kétgólos előnyből csak egy pontot szereztek, onnantól kezdve pedig az alapszakaszban minden meccsüket elveszítették. Ez összesen nyolc vereséget jelentett, amiből kettő 7-0-s kiütés lett. A Vértessomló elleni iksz után jött a Nagyigmánd, a Kecskéd, a Zsámbék, a Bábolna, az Esztergom, a Tata, az Oroszlány és legvégül a Sárisáp elleni vereség. Ezzel az alapszakaszt végül a tizenkettedik helyen zárta az Ács, ami igen nagy visszaesés az őszi remekléshez képest. Itt két találkozón léptek pályára, az Etétől kikaptak, majd a legutolsó mérkőzésen a Vértessomló elleni döntetlennel zárták a bajnokságot.

A legeredményesebb játékosuk az idő közben eltiltott Lakatos László Arnold volt, aki 12 találatig jutott az alapszakaszban, a rájátszásban pedig nem léphetett pályára. Mészáros Gábor is eredményes volt, nyolcat az alapszakaszban, kettőt a rájátszásban rezgetett, Lami Attila pedig összesen hétnél állt meg. A csapatban sok volt a rutinos játékos, de több fiatalt is bevetettek időközben – néha kényszerből is. A Megyei Kupában sem jutottak túl messzire, az egyetlen meccsüket a megyei másodosztályú Felsőgalla ellen játszották, ahol ki is kaptak 4-2-re.

Karvaj Imre, az Ácsi Kinizsi vezetőedzője: nem vagyunk büszkék a mögöttünk tudott idényre. A viszonylag jól sikerült ősz után tragikus volt a tavasz, amikor egy meccset sem nyertünk. Végül sikerült bennmaradnunk, ami a legfontosabb. A következő bajnokságra már több játékossal megegyeztünk, bízom benne, hogy erősebbek leszünk. Van egy-két távozó is, igyekszünk pótolni őket. – zárta lapunknak adott értékelését a vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában