bravúr

2017.07.10. 17:13

Világbajnokait köszöntötte Komárom

Világcsúccsal győzött a Németországban, Suhlban rendezett junior sportlövő-világbajnokságon a magyar csapat, a férfi kisöbű szabadpuska 50 méteres, 3×40 lövéses számának versenyében.

N. T.

Világbajnok sportolövőket köszöntöttek a komáromi városházán

Forrás: komarom.hu

A trió (Pekler Zalán, Péni István, Vas Péter) óriási fölénnyel nyert világbajnoki címet a második és harmadik helyen végzett horvát és finn csapat előtt. Az általuk elért új világcsúcs 8 körrel múlta felül a kínai csapat 2013-ban felállított, kimagasló eredményét.

A magyar puskások, akik közül Pekler Zalán és Vas Péter a komáromi Finomító SLK versenyzője, komoly bravúrt bemutatva jutottak be az egyéni nyolcas fináléba. Péni 1179 körrel a legjobb volt a mezőnyben, míg Vas Péter 1167 körrel a hatodik, Pekler Zalán pedig 1166-tal a hetedik legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a világ nyolc legjobbja közé. A döntőben mindegyik versenyzőnknek hiányzott egy kis plusz a dobogóhoz, így Vas az ötödik, Péni a hatodik, míg Pekler a nyolcadik helyen zárta a versenyszámot.

Vas Pétert és Pekler Zalánt dr. Molnár Attila, Komárom városának polgármestere köszöntötte a városházán, és dísz­oklevéllel jutalmazta a kiváló sportolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában