Sport

2017.07.08. 20:35

Lukács Kornél autóversenyző skandináv tapasztalatokat szerzett

A tatabányai pilóta svédországi Varmlandban vett részt RallyCross világbajnoki futamon.

K. A.

A Csucsu becenévre hallgató versenyző az edzésen annyit mehetett, amennyi az idejéből kitelt, ez a korábban, Norvégiában kapott büntetés tükrében különösen jól jött.

Összesen nyolcszor indult az edzések folyamán, gumijait gyakorlatilag teljesen elfogyasztva a két teljes versenynek megfelelő távon. A Kia Rio Supercar – amely egyenesen az előző futam helyszínéről érkezett ide – nagyon jól bírta, sokféle ívet ki tudott próbálni és végre kellően rá tudott hangolódni a hétvégére.

A szombat délutáni első kvalifikáció rajtja után egyik versenytársa a bukótérbe került és visszajövet teleszórta a pályát, így az időeredmény rosszabb lett a vártnál. A második futamban egy ütközés következtében megsérült az autó, ennek ellenére Kornél az első helyen ért célba, amiért díjat is kapott.

Utólag azonban az ütközéses manőverért kizárás járt, így a második kvalifikációt végül időeredmény nélkül fejezte be. Már vasárnap, a harmadik futamban gyönyörű, okos versenyzéssel a 17. helyre hozta be az autót. A negyedik kvalifikáció jól sikerült rajtja után az egyik rivális letolta Csucsut a pályáról, a rázókövön pedig olyan sérülést szenvedett a jármű, hogy irányíthatatlanná vált, így Kornélnak meg kellett állnia.

Így végül a legfontosabb futamban került targoncára a zöld versenyautó. A hétvége így sok értékes tapasztalatot és végre értékelhető mennyiségű pályán töltött időt eredményezett. A csapat gratulál Szabó Krisztián második helyéhez és Márton Gergő döntőbe jutásához. Az autót Kanadában láthatja viszont ismét Csucsu, addig négy hét szünet következik a FIA World RX programjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában