Tájfutás

2017.07.14. 18:06

Ismét érmeket gyűjtöttek a tatabányaiak

A háromnapos, négy futamot átölelő nemzetközi, országos rangsoroló versenyen, a Balaton Kupán a tatabányai Gerecse Tájfutó Club tagjai is megmutatták, érdemesek a dobogóra.

Zsíros Krisztina

Ismét eredményes versenyen van túl a Gerecse Tájfutó Club

Csabrendek és Sümeg remek házigazdája volt megmérettetésnek, amelyen a tatabányai Gerecse Tájfutó Club tagjai sikerrel vettek részt. Az első futamon, pénteken a késő délutáni órákban a dombos Csabrendek tekergős utcáin futottak a verseny résztvevői, másnap reggel pedig a környező erdő jól fejlett, bokros aljnövényzettel tarkított erdejében – a hangzatos Morgó-völgyben – folytatódott a futás. A zárónapon a délelőtti és délutáni futam helyszínéül Sümegen a vár környéki utcákat jelölték ki a verseny rendezői.

A négy futamon elért három legjobb eredmény alapján alakult ki a végső sorrend, ehhez a pénteki prológot, a szombati rövidített normál távot, illetve a vasárnapi két rövid távot kellett eredményesen teljesíteni.

A balatoni megmérettetéseken különböző okok miatt a Gerecse Tájfutó Club tagjai közül csupán 14-en indultak a 267 főt számláló mezőnyben.

– Külön öröm, hogy valamennyi versenyzőnk hiba nélkül teljesítette az egyes futamokat, melyek során több részelsőséget is szereztünk – mondta Mauer Lajos edző. – A lényeg azonban az összetett eredmény, mely alapján Ódor Laura nyolc vetélytársát megelőzve az N15-18C kategóriában aranyérmet szerzett. Nagy Bence ezüstig jutott az F10C kategóriában indult hat versenyző közül. Bordács Krisztián bronzérme a 14 indulót számláló F12C kategóriában teljesítette ki a tatabányai gárda éremkollekcióját. A nyílt kategóriákban indulókat a versenykiírás szerint ugyan nem díjazták, de Bordács László a „nyílt kezdő” kategóriában harmadik helyen végzett.

A verseny fényét emelte, hogy a sümegi várat a verseny résztvevői díjtalanul látogathatták.

Készülnek a Vértes Kupára

A fiatalok legközelebb hazai pályán futhatnak, ugyanis július 22-én és 23-án szervezik meg a Vértes Kupát a Gerecse Tájfutó Club, a Megalódusz Sportegylet, valamint a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület közös rendezésében. Az első napon – rövid távon – új térképpel tatabányai városi terepen, illetve park-

erdős övezeteken bizonyíthatnak az indulók, a második napon pedig klasszikus vértesi terep meredek hegyoldalakkal, lapos tetőkkel jól futható erdő várja a tájfutókat.

A cél természetesen az, hogy a helyi versenyzők jó néhány érmet a megyehatáron belül tudjanak tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában