Koncert

2024.06.09. 12:16

Mindenki szívesen szállt fel a Hungária nosztalgiahintójára

Szinte biztos vagyok benne, hogy a párom csillagos ötös értékeléssel jutalmazná a hétvégi Hungária koncertet. Bár magam is jól szórakoztam, én azért mégis egy kicsit szigorúbb leszek.

Kemma.hu

Aki még nem járt volna az arénában, az is pontosan tudhatta, merre kell menni, hiszen az utcán pöttyös szoknyás nők és pocakosodó jampik hada igyekezett a koncert helyszínére. Bár mi kissé későn értünk oda – „köszönhetően” a váltóhiba miatt hosszúra nyúlt vonatutunknak – elkésnünk mégsem sikerült, mert egy jó hosszú dokumentumfilmet levetítettek még a koncert előtt a Hungária történetéről.

A Hungária koncerten megtelt az aréna
A Hungária koncerten megtelt az aréna
Fotó: Kovács László / Forrás: 24 Óra

Az első dallamok után kiderült, hogy a színpad látványvilágára nem nagyon lehet panasz. Fények, vetítések kísérték a slágereket, ami persze szinte mindenki tetszését elnyerte. Az én ízlésemnek viszont már kicsit sok volt az erősen giccsbe hajló háttér. Ráadásul az volt a benyomásom, hogy azért van szükség erre a nagy körítésre, a rengeteg táncosra, a nagyzenekarra, mert talán a Hungária négy tagja már nem tudná önmagában elvinni a showt. 

Mert bizony, az évek alatt a hangok is megkoptak. Fenyő Miklóson és Szikora Róberten azért látszott, hogy több koncertjük is van egyénileg az évben, az ő színpadi jelenlétük erősebb is volt. Dollyt én a szaporítótelepes botránya után nem tudom elviselni, de a közönség szívesen fogadta, még akkor is, ha hangjának már nincs túl nagy ereje. Novai Gábornak is láthatóan nehezére esett már a twistelés, de a közönség helyette is twistelt.

Ami azonban különösen bosszantó volt, az a Csókkirály című számnál a csókos száj formájú lufik magasba eregetése. Könyörögve kérek mindenkit, 2024-ben felejtsük már el a lufik magasba engedését, mert környezetszennyező. Ennyi erővel a színpadon száz madarat is rituálisan kivégezhettek volna, mert pontosan ez lesz a sorsa azoknak az állatoknak, akik megeszik a lufik maradványait.

A Hungária koncerten jól szórakozott a közönség

A túlzások és hiányosság ellenére szerintem is jól sikerült volt a Hungária jó eséllyel utolsó koncertje, ahol a már elhunyt Flipper Öcsiről, Kékes Zoltánról és Fekete Gyuláról is megemlékeztek egy-egy dallal. A zenészek és a közönség egyaránt jól érezte magát, boldogan szállt fel mindenki a nosztalgia hintóra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában