Tehetség

2024.05.21. 19:13

Kiállítás nyílt: tehetséges diákok mutatták be alkotásaikat +fotók

Újabb kiállítás nyílt meg a Generációk Házában. Ezúttal a neszmélyi Launai Miklós Református Iskola tanulóinak alkotásait lehet megtekinteni.

Körtvélyfáy Dina

A kiállítás megnyitóján Józsy Judit, a Komáromi Kulturális Kft. programszervezője köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, az intézmény épületét Makovecz Imre tervezte, amelyet 1991-ben adtak át. A szakgimnáziumi oktatás keretében tanulóik érettségi vizsgát tesznek, szakmai tárgyaik pedig a rajzi készség fejlesztésével párhuzamosan lehetőséget biztosítanak a hagyományos grafikai technikák, valamint a számítógépes grafikai programok biztos kezelésének elsajátításához.

A kiállítás képeit sokan tekintették meg
A kiállítás képeit sokan tekintették meg
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

Józsy Judit arról is beszélt, a kiállításon látható művek tükrözik a segítő oktatói szándékot, egyben a tanulók egyedi látásmódját, elhivatottságát, valamint a művészet iránti szeretetüket.

– Mindegyik alkotás mögött kemény munka, kitartás, művészi érzék és egy érzékeny ember rejlik – fogalmazott Józsy Judit. – Tudjuk, a fiatal lélek már önmagában érzékeny, gyakran törékeny is, Olyan, mint ez drágakő, amely csiszolgatva egyre fényesebbé, tündöklőbbé lesz. A felnőttek, az oktatóik nemes feladata, hogy pártfogolja, terelgesse őket, utat és példát mutassanak, hogy megannyi törékeny lélek kiteljesedhessen, és a maga útját járva elérje alkotói és emberi sikereit.

Köszönetet mondott azoknak a tanulóknak, akik pályájuk ezen szakaszán bepillantást engedtek munkásságukba és megosztották a közönséggel alkotásaikat, illetve az oktatóknak, akik támogatták őket eddigi útjukon és segítő kezet nyújtanak további céljaik eléréséhez.

Ezt követően Márkus Anna igazgató és Nagy Krisztina lelkész szólt a fiatalokhoz. A tárlaton az alábbi diákok munkáit lehetett megtekinteni: Korim Dóra, Tóth Békevári Liliána, Szeles Zsófia, Tősér Nikoletta, Rubin-Baranyák Dóra, Szabó Csenge, Koppi Csilla, Kovács Nóra Ágnes, Csordás Csenge, Varga Anna, Magyar Emili, Lekli Emma, Nagy Gréta, Gombos Dominik, Székely Eszter, Tősér Nikoletta, Békés Maja, Gróf Kitti, Szőke Bianka, Petrekin Virág, Mach-Falvai Megán, Németh Rita, Práder Laura, Hock Mónika, Mosonyi Péter, Vidli Mária, Ocskai Bori, Varga Anna, Bosnyák Réka, Harsányi Dóra, Barina Zsanett, Beigelbeck Mátyás, Csanádi Hanna, Rubin-Baranyák Dóra, Szabó Enikő.

A kiállítás megnyitóján az oktatókat is köszöntötték

Az eseményen azokat is köszöntötték, akik nélkül a kiállítás nem jöhetett volna létre, vagyis a tanulók oktatóit. Virágot vehetett át Józsy Judittól és Csöppüs Dórától Kenéz Anikó, Lakatos Réka, Nagy Zsolt, Zsankó László, Tomaschofné Dolezsán Ágnes, Kutasi Katalin, Krizbai Judit, Zichó Gabriella, Kerti Tibor és Lévai Ádám. Mindemellett Márkus Anna igazgatónak is gratuláltak, aki emléklapot vehetett át a szervezőktől. Az eseményen Lázók Márió is közreműködött, aki zongorán játszott. A megnyitó után kis fogadásra várták a résztvevőket, akik megtekintették a képeket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában