Kiállítás

2024.04.03. 11:52

Mozgásban a Kortársban

In Bewegung – Mozgásban címmel nyílt kiállítás a Kortárs Galériában. Az Agora kiállítótermében a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VudAK) tagjai mutatkoznak be.

Kemma.hu

Mozgásban a Kortárs Gaériéban. A kiállítók egy csoportja

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Kammerlohr-Kováts László, a Kortárs Galéria vezetője köszöntötte a kiállítás látogatóit, majd Wolfart János, a szövetség képviseletében mutatta be a szervezetet, a kiállítókat. 

A Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége 2022-ben megalakulásának harmincéves jubileumát ünnepelte. A VudAK mindig mozgásban volt. Számtalan kiállítás tanúskodik erről. Magyarországon, és külföldön is, elsősorban Németországban kaptak a képzőművészek lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak: 2023-ban a Collegium Hungaricumban Berlinben, egy évvel korábban a Liszt intézetben Stuttgartban, s korábban több városban is kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. 

A VudAk-ban 1992-ben hasonló gondolkodású emberek álltak össze. Művészeik többsége az absztrakció követői. Ennek ellenére műveikkel többen is mozgást fejeznek ki átvitt ártelemben. Wolfart János néhány szóban kiemelt köszöntőjében alkotókat, például Szegedi Csabát, akinek önálló kiállítását is megcsidálhatta korábban a tatabányai közönség, majd a művészetbarát közönséget dicsérte.

- A művészetbarát közönség évtizedek óta figyelemmel kíséri a művészeket és alkotásaikat. A megtermékenyítő recepció nélkül nem létezik művészeti világ, de talán művészet sem – hangsúlyozta zárómondatában.

A kiállítás a Kortárs Galériában május 3-áig tekinthető meg. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában