Kemma.hu podcast

2024.04.18. 15:35

Kalucsni: a szabadságért vívott küzdelem - PODCAST

Mit meg nem teszünk azért, hogy szabadok legyünk? Talán feltehetnénk ezt a kérdést is a Kalucsni című előadás kapcsán. A Jászai Mari Színházban látható Dragomán György történelmi színdarabja. Az előadás fotóspróbája előtt beszélgettünk Göttinger Pál rendezővel, valamint Bakonyi Csilla, Dévai Balázs és Kardos Róbert színművészekkel.

Kemma.hu

Egy olyan időutazást tehetünk a színházban, amely sok emberben hozhat elő emlékeket. A Kalucsni helyszíne ugyanis Erdély egy nagyobb városa a nyolcvanas évek második felében. A rendszerváltás előtti utolsó pillanat, amikor egy erdélyi magyar értelmiségi házaspár próbál útlevelet szerezni és elmenekülni az országból.

A Kalucsni április 20-án látható utoljára a tatabányai teátrumban
A Kalucsni április 20-án látható utoljára a tatabányai teátrumban. A képen: Dévai Balázs, Bakonyi Csilla
Fotó: Sipos Zoltán / Forrás: Beküldött

A Kalucsni csontig hatol

A kiszolgáltatottság, a tehetetlenség, a félelem és a szabadság utáni vágy, mind mind érezhető az előadásban. Ha nem is tudjuk ez a kor milyen volt, akkor is át tudjuk érezni. Ott ülve szépen lassan bevonódunk, majd hazafelé csöndben próbáljuk feldolgozni azt, amit hagyott bennünk. A Kalucsni utoljára április 20-án lesz látható 19 órától a tatabányai teátrumban

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában