Kiállítás

2024.02.27. 11:02

Rákos Ferenc szemével láthatták Komáromot

A Komáromiak Galériájában újabb fotókiállítás nyílt a Komáromi Kulturális Kft. szervezésében. Az érdeklődők Rákos Ferenc Csaba alkotásait tekinthették meg.

Kemma.hu

Szinte nincs is olyan komáromi rendezvény, ahol Rákos Ferenc Csaba ne bukkanna fel. Még tizenévesen kapott egy Smena gépet, majd több filmes gépet is használt. Ezekből többet el is hozott a kiállításra, amelyeket a szervezők vitrinekben mutattak meg az érdeklődőknek a Generációk Házában.

Rákos Ferenc fotóiból nyílt kiállítás
Rákos Ferenc fotóihoz sokan gratuláltak
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

Rákos Ferenc elmondta, a filmes gépek korában meggondolandó volt, mikor-hol-mennyit fotózzon. 2004-ben vette meg első digitális gépét, többnyire a családi események, kirándulások megörökítésére. A szőnyi nyugdíjasklub, valamint a helyi művelődési ház eseményeinek dokumentálása továbblépésre ösztönözték, csaknem tíz éve Canon gépeket használ. Azóta már a hetedik gépét „fogyasztja”, illetve egyet a szó szoros értelmében úsztatott is, amikor egy kenutúrán vízbe borult.

Rákos Ferenc dokumentaristának tartja magát, és vallja, ahogy egyik mestere is, hogy a fotózás nyolcvan százaléka fejben és szívben dől el, a maradékot adja csak a technika és a fényviszonyok. Hálás családjának, különösen feleségének, aki mindig támogatta hobbijában.

Rákos Ferenc két éve, a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat egy fotópályázatán második helyezést ért el, képe a Nemzetközi Kocsitoló Verseny és Fesztiválon készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában