Néptánc

2023.11.11. 11:45

Újabb sikert aratott a Tatai Szarkalábak kecskevására +fotók, videó

Nagy sikert arattak a Tatai Szarkalábak a szomszédos vármegyében, a VI. Győrújbaráti Országos Senior Néptánctalálkozón a hétvégén. A dr. Timaffy László Művelődési Otthon és Faluházban a helyi polgármester köszöntötte a vendégeket és táncosokat, méltatta az immár hagyományos rendezvényt, amelynek hívószava: Van még bennünk!

Kemma.hu

A Tatai Szarkalábak mellett a Mosonszentmiklósi Néptáncosokért Egyesület, a gencsapáti Vadhajtás Néptáncegyüttes, a budapesti BEMberek Néptáncegyüttes, a sóskúti Večernica Hagyományápoló Néptáncegyüttes, a győri Köcsögök és Dudák Hagyományőrző Egyesület, az ürömi Bot-ladozók Együttes, valamint a házigazda Csobolyó Csapodárok léptek színpadra, és valóban megmutatták, hogy van még bennük. A produkciók sora közös énekléssel kezdődött. A különböző tájegységeket megidéző koreográfiák közös jellemzője volt a jó kedv, a színvonalas és nem utolsó sorban lendületes előadásmód. A talpalávalót a Sárarany zenekar szolgáltatta. 

A Tatai Kenderke Néptánc Egyesület égisze alatt működő csoport Farkas Emőke és Porvai Gergely moldvai koreográfiájával álltak színpadra. A vidám, vicces, kecskevásárt megidéző tánc immár nem először aratott nagy sikert, többen gratuláltak ahhoz, és a vastaps sem maradt el. Az est további részében vacsora majd táncház várta a résztvevőket. A hagyományőrzők nem egyszer töltötték meg annyira a táncteret, hogy már nemcsak ott, de a színpadon is ropták.

A néptáncosok vasárnap már a Szentendrei Skanzenben lépnek fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában