Programajánló

2023.08.24. 20:00

Zene, rally, kirándulás és csillagászat - íme a 7 legjobb megyei program a hétvégére

Kikapcsolódnál a családdal? Van ötletünk. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére, Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Örömzene Tatán

Augusztus 27-én, vasárnap délután 17 órától Tatán a Kastélytéren zenés elfoglaltságra invitál minden kedves érdeklődőt Kőrösi Gábor. Ahogyan az az esemény Facebook-oldalán olvasható: „Immár hagyományosnak mondható - 2014 óta minden évben -, hogy így nyár vége felé ellátogatok szülővárosomba egy kis szabadtéri örömzenélésre. Az Öreg-tó partján, nem messze a híres-neves platánfától, a Kastélytér egyik szegletében várok szeretettel minden érdeklődőt.” További részletek az esemény oldalán található.

Rally-ünnep Oroszlányban

E hétvégén rendezik meg a Bányásznapi Rallye 2023 elnevezésű rendezvényt Oroszlányban. A programok között lesz többek között Rally Sprint, Licences Teszt, R-Cup mini sprint és Veterán Classic menetpróba is, tehát egy izgalmas hétvége vár az autók és a rally szerelmesei számára.

Csillagles Esztergomban

Az esztergomi Széchenyi Téren az Esztergomi Regiomontanus Csillagászkör ingyenes távcsöves bemutatót tart, ahol megtekinthető lesz a Nap és annak foltjai, este pedig a holdi hegyekben, völgyekben és kráterekben gyönyörködhetnek saját szemükkel a résztvevők. A látványt mobil telefonjukkal meg is örökíthetik A bemutató időpontja az időjárás előrejelzés függvényében még változhat, további részletek pedig a Facebookon tekinthetők meg.

Mesél az erdő - Gerecse túra a Turultól

Augusztus 26-án, szombaton kerül pótlásra a május elejére tervezett Gerecse túra Tatabányán. Mint a szervezők írják: „Egy újabb híres nevezetességhez látogat a Mesél az erdő túrasorozat, a Tatabánya felett magasodó Turul-szoborhoz. Bizonyára nagyon sokan látták az autópályán elsuhanva már a szobrot és sokan gondolták rá, hogy milyen jó lenne megnézni közelebbről, most végre alkalom nyílik rá. Sőt a szobor szomszédságában megcsodáljuk a hatalmas belsőtérrel és "mennyezeti ablakkal" rendelkező Szelim-barlangot is.” Részletek a Facebookon.

Folk Műhely a Várszínházban

Az Esztergomi Várszínházban rendezik meg a Sic Transit Folk Műhelyt e hétvégén szombaton este 8 órától. A rockra hangolt magyar népdalok útján idézi meg a 200 éve született lázadó, szerelmes, bohém, csavargó és szabadsághős költőt és korát, miközben a költő egy-egy műve is felhangzik majd az előadás során. A sajátos, izgalmas, gitár-és rockcentrikus előadás a konvencióktól eltérő módon közelíti meg az idei bicentenáriumot.

Küzdősport gálát rendeznek Tatabányán

Újra felforrósodik a hangulat a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban augusztus 26-án, szombaton este 6 órától, hiszen MEGATECH XI. Muaythai és K1 Gálát rendeznek. Parázs küzdelmek, vér-veríték, hatalmas ütések-rúgások, villogó fények, füst és hatalmas hangulat vár az érdeklődőkre. Aki már volt tudja mire számíthat, aki pedig még nem, az ne hagyja ki – hirdetik a szervezők.

Nyáresti kórusmuzsika Esztergomban

Augusztus 26-án szombaton 18:45-kor rövid koncertet ad a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar a különleges elhelyezkedésű, esztergomi Szent Anna Plébániatemplomban. A koncerten orgonán közreműködik majd Vizi István, vezényel: Cseri Zsófia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában