Olvasópróba

2023.08.23. 12:14

Nem kell félni a farkastól a tatabányai színházban

A Jászai Mari Színházban a Caragiale Farsang című vígjáték mellett augusztus 20-a után az Edward Albee Nem félünk a farkastól című tragikomédia olvasópróbája is megkezdődött.

Kemma.hu

Crespo Rodrigo (balra), Bakonyi Csilla, Csabai Csongor az olvasópróbán

Forrás: jaszaiszinhaz.hu

A Nem félünk a farkastól című előadás nemcsak a színházrajongóknak lehet ismerős, hanem a klasszikus filmek szerelmeseinek is, hiszen 1966-ban Mike Nichols forgatott filmet belőle Elizabeth Taylor és Richard Burton főszereplésével – olvasható a Jászai Mari Színház hivatalos Facebook-oldalán.

Egy biztos, a mű népszerűsége 60 éve töretlen. Egy csúnyán eldurvuló éjszaka története, főszereplői, George és Martha, értelmiségi házaspár, akik vendégül látnak egy fiatal párt, akiket egy egyetemi partin ismertek meg. Nick és felesége, Honey egy olyan kapcsolatnak lesznek szemtanúi, amire nem is számítanak. Martha és George között ugyanis elindul egy igazi öldöklő viadal.

A gyilkos humorú, tragikomédia szertefoszlat minden titkot, minden illúziót, de ad egyfajta újrakezdési lehetőséget is a négy ember számára. Az előadást Guelmino Sándor rendezi, akinek egy régi vágya fog ezzel megvalósulni. Mint mondta:

Ezt a darabot 5-6 éves koromban láttam először Újvidéken és bár nem sokat érthettem belőle akkor, iszonyatosan nagy hatást tett rám.

Guelmino Sándor azt is elárulta, hogy a darabban nagyon fontos szerepe van annak, hogy mi a látszat és a valóság. A Fekete Anna által tervezett díszlet pedig erre nagyon rá fog erősíteni, így érdemes lesz odafigyelni a szimbólum rendszerre az előadás alatt. A házaspár szerepében majd Bakonyi Csilla és Crespo Rodrigo lesz látható, a fiatalokat pedig Bartos Ági és Csabai Csongor játssza. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában