Várszínház

2023.06.24. 18:29

Vidnyánszky rendezésével indult a színházi idény Esztergomban

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című klasszikusával kezdte az idei évadot az Esztergomi Várszínház. Az intézmény elsőként a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulatával állt a közönség elé, akik révén a Dobó Katalin Gimnázium aulájában kialakított nézőteret megtöltötték. 

P. O. Z.

A színészek játékos, szabad színházat kínálnak, csatlakozva a Petőfi-emlékévhez, amelyben a költő születésének 200. évfordulóját ünnepeljük

Forrás: Esztergomi Várszínház/Facebook

Fotó: Eori Szabo Zsolt

A 10. Színházi Olimpia jegyében remek hangulatú, nagy sikerű, mondhatni ütős előadással, Petőfi Sándor A helység kalapácsa című darabjával nyitotta meg a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és a Nemzeti Színház közösen az Esztergomi Várszínház idei évadát vasárnap este a Dobó-gimnázium dísztermében

– adta hírül első idei előadásáról a királyváros teátruma. A sajtóanyagból kiderült, hogy az elmúlt évek gazdag kínálatát is felülmúló idei programjuk erős kezdéssel startolt.

Az évfordulók évada első előadását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház rendezője irányításával a beregszászi társulat mutatta be, de személyükben nem csak egy professzionális bemutatót láthatott az esztergomi közönség. A háború miatt hazájukat elhagyni kényszerülő kárpátaljai színészek Petőfi A helység kalapácsa című művét „önfeledten, szellemesen komédiázva a közönség nagy derültsége közben keltették életre.”

A széles körű színházi összefogásnak köszönhetően A helység kalapácsa viszont látható volt már több helyen az országban az Erzsébet-táborokban, Komáromban, Temesváron, Aradon, Marosvásárhelyen, valamint műsoron tartja a Nemzeti Színház. Az Esztergomi Várszínház további két előadás erejéig a Dobó Katalin Gimnáziumba várja a közönséget. Június 25-én 20 órától a Theater Bamberg előadásában lesz látható a Média című darab, majd június 30-án Schwetje Mihály Az örökség című drámája lesz műsoron a Komáromi Jókai Színháztól.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában