Ismét Kacsák a tévében

2023.04.13. 20:03

Jön A Dal elődöntője: újragondolt szerzeménnyel bízik a továbbjutásban a Quack

Szombaton 19:35-kor folytatódik A Dal 2023, Magyarország dalválasztó, tehetségmutató műsora, ahol az első elődöntőben ismét szoríthatunk a Komárom–Esztergom megyei Quack zenekarnak.

Kemma.hu

A Quack zenekar

Forrás: Beküldött

A Dal a válogatók után két elődöntővel folytatódik, amelyben a dalok akusztikus átdolgozásait hallhatjuk. A tatai kötődésű Quack gőzerővel készül a szombati élő show-ra.

– Szétizgultuk magunkat, a menedzserünk zokogott az öltözőben a műsor utolsó perceiben, de nagyon örültünk, hogy továbbjuttatott minket a zsűri. Visszanéztük sokszor a produkciónkat és az értékelést is, már másnap elkezdtünk dolgozni az új változaton, még alkotóhétvégét is tartottunk. 

Szoktunk saját értelmezésünk szerint akusztikusan koncertezni, ami leginkább azt jelenti, hogy nincs nagy színpad és technikai igényünk, akár a tóparton a fűben ülve is tudunk értelmezhetően zenélni. 

Ha erre gondolok, nem áll tőlünk távol az elődöntős feladat, a kihívást az jelenti, hogy úgy legyen akusztikus, hogy közben megmarad a produkció ereje. Nehéz megtalálni a tökéletes egyensúlyt: feleljen meg az akusztik felfogásnak, de legyen benne kraft, és ne legyen snassz. Az elődöntős produkciónkban kávéházi hangulatot szeretnénk teremteni. Visszafogott, okos, füstös kezdés, aztán idővel megérkezik a tőlünk megszokott húzás, és remélhetőleg elérünk kevesebb hangszerrel is a csúcsra –  részletezte Lőrincz Álmos énekes-szövegíró. 

Mint megtudtuk, a produkciójuk különlegessége, hogy Sári szekció helyett egyedül fog szaxofonozni, sokkal szólisztikusabb feladatot ellátva. De a gitár szerelmeseinek sincs mitől tartani, Egon is kicsit nagyobb önálló szerepet kap ebben a változatban.

A Quack zenekar tagjai
Barta Egon – gitár; Daróczi Bence – gitár, vokál; Erdei Sára – szaxofon; Lőrincz Álmos – ének, szöveg; Zsiborás Marci – basszusgitár.

– Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy mire lesz elég ez a rendhagyó változat, sok mindent jelenthet az akusztik, ez a mi értelmezésünk, reméljük, hogy magasan értékeli majd a zsűri, és még inkább, hogy a közönség is jól fogadja majd.

Erős a mezőny, az elődöntőbe mindenki magas ponttal került. A Quack tagjai remélik, hogy továbbviszi a zenekart a zsűri, de ha esetleg nem, számítanak a közönségükre. A tízfős felállásuk is mutatja, milyen fontos számukra a grandiózus hangzás, így talán nem meglepő, hogy nagyon szeretnének ott lenni a döntőben, és megmutatni mit tudnak kihozni az Akkor is-ból egy szimfonikus zenekarral – nyilatkozta a frontember.

A Dal a követköző két hétben az elődöntőkkel érkezik, 10–10 akusztikus produkcióval adásonként. Automatikusan 3–3 dal jut majd tovább a zsűri pontszámai alapján, a 4. dalt a közönség választja, esélyt adva egy előadónak akár a végső győzelemre, az Év magyar slágere díjra.

 


 

 

Címkék#a dal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában