József Attila

2023.04.11. 20:41

A tatabányai könyvtárigazgató József Attila-szavalatába te is beleszeretsz +videó

Április 11-e József Attila születésnapja, a magyar költészet napja. A megyei könyvtár számára mindig külön ünnep, hiszen névadójáról emlékeznek meg ezen a napon.

Sz. N.

Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

– Versekkel „kínálgatjuk” a látogatókat. Készültünk a kolleganőkkel különféle gyermekversekkel, ezenkívül vihetnek ajándékba, illetve ők maguk is írhatnak verseket. Aki bevállalós és szeretné, elmondhat nekünk is egyet –  mondta Suller Ildikó Tünde csoportvezető a költészet napi programokról. A klasszikusok mellett a kortárs irodalom képviselőitől is készültek versekkel a gyermekeknek.

– Cselenyák Imre Tiszta szívvel című könyvének bemutatóját is erre a napra időzítettük, amely József Attila életútját mutatja be. Itt egy kis meglepetéssel kedveskedtünk azoknak, akik ellátogattak hozzánk. Nem sokan tudják, mi is az a kugler, és mi megsüttettük a Stop Cukrászdával. Nem szokták ma már cukrászdákban sütni, ezt most csak nekünk készítették el. A kugler az olyasmi sütemény, mint a minyon, csak nem cukormáz van rajta, hanem csokimáz. Ám egy másik felfogás szerint a kugler egy cukorka – mondta Mikolasek Zsófia, a József Attila könyvtár igazgatója. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában