Koncert

2022.12.22. 20:43

Fergeteges karácsonyi koncertet adott a Mogyorósbányai Fúvószenekar

Filmzenéket, polkákat, operettet, ünnepi szerzeményeket és magyar kortárs műveket is hallhattunk a Mogyorósbányai Fúvószenekar karácsonyi koncertjén, melyet hagyományosan advent utolsó vasárnapján tartottak meg.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A zenészek a Béke Művelődési Házban forralt borral és teával is várták az érkezőket, a település egyik legjobban várt rendezvényén részt vett Erős Gábor országgyűlési képviselő, illetve Havrancsik Tibor polgármester is.

Filmzenéket, polkákat, operettet, ünnepi szerzeményeket és magyar kortárs műveket is hallhattunk a Mogyorósbányai Fúvószenekar karácsonyi koncertjén
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Minden évben változatos repertoár és stílus jellemzi a koncertet, így a zenekar minden korosztály számára kedveskedik egy-egy szerzeménnyel. Külön ki kell emelni a Végvári Hősök 1532 című friss művet, amit Sárvári József okleveles fúvószenekari karnagy-művész írt, aki Orbán Ádámot és Rebe Attilát, a zenekar karmestereit tanította az egyetemen.

Filmzenéket, polkákat, operettet, ünnepi szerzeményeket és magyar kortárs műveket is hallhattunk a Mogyorósbányai Fúvószenekar karácsonyi koncertjén
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A szokásokhoz híven idén is megajándékozták pár aprósággal a közönség 3 tagját. Beszédet mondott Kriszeg Erik, a zenekar elnöke, aki kiemelte, hogy idén egyedülálló módon szerveztek tamburmajor képzést, melyen tizenöt karmester vett részt. Ezután átadta az évfordulót ünneplő zenésztársaknak a plaketteket. Köztük méltatta Cseresznyés Józsefet, aki a 60. évét ünnepelte idén az együttesben. A zenekar a koncert után a zeneházban ünnepelt és zárta le az évet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában