Bubamara, Kalasnyikov, Ederlezi

2022.11.20. 15:28

Boban Marković és bandája meg is táncoltatta a közönséget a komáromi koncerten (fotók, videó)

Boban Marković és zenekara látogatott Észak-Komáromba. Koncertjük mosolyt, felszabadult jókedvet csempészett az Egressy Béni Városi Művelődési Központba.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A Fonográf Fesztiválnak köszönhetően számos kiváló előadó lépett fel a napokban a Duna másik oldalán. A programok megkoronázásaként a nemzetközileg elismert szerbiai trombitás, Boban Marković is fellépett Észak-Komáromban. Bobanék egyébként hazánkban is gyakori vendégek, köztudott róluk, hogy szeretnek Magyarországon koncertezni. A trombitás ezen az estén pedig angolul, szlovákul és magyarul is Jó estét! kívánt a közönségnek, akik az utóbbinak örültek legjobban.

Boban Marković és bandája már a „bemelegítő” dallamokkal elnyerte a közönség szívét, de aki járt már koncertjükön, az pontosan tudja, ez mindig így történik. Előadásuk nem a felhőtlen boldogságról szól, inkább egyfajta sírva vigadás, amelyet a magyarok nagyon is jól értenek. Zenéjük olyan, mint maga az élet: egy szívhez szóló dal után, ami szinte könnyekig hatja az embert, nincs idő szomorkodni, mert megy minden tovább, a maga útján. 

Felemelő érzés azt is látni, hogy a zenekar tagjai milyen apró rezdülésekből értik egymást, incselkednek egymással, nevetnek, irigylésre méltó az az összhang, ami köztük van. Talán ez a formáció egyik titka, ezért tud évtizedek óta sikeres lenni, hiszen tehetséges emberek erősítik egymást.

A legnagyobb hangulat természetesen az Emir Kusturica filmekből ismert dalok alatt kerekedett, hiszen a kiváló szerb rendező több filmjében is közreműködött Boban Marković. Nem hiányozhatott tehát az Ederlezi, a Kalashnikov és a Bubamara, amely nélkül lehetetlen lenne hazamenni egy Boban Marković koncertről.

A közönség nagy része a ráadás alatt már nem csak tapsolt: álltak, táncoltak, felszabadultak, annak ellenére is, hogy a színháztermi környezet az effajta örömzenéhez talán egy kicsit túl merev, hiszen Boban Marković és csapta igazi fesztiválzenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában