sorozat

2019.06.09. 07:00

Átszőtték magukat az időn a Kenderkével

Remekül sikerült a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola „Az újkőkorszaktól napjainkig, a szövésen át” elnevezésű programsorozata, amely szeptemberben kezdődött és a minap ért véget.

Sz. A.

Remekül sikerült a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola „Az újkőkorszaktól napjainkig, a szövésen át” elnevezésű programsorozata.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Törös Judit

A tanórán kívüli 60 órás programban húsz általános iskolás gyermek vett részt. Ősszel a szilvásváradi archeoparkban tett kirándulással kezdődött a tehetséggondozásnál komplexebb program, amelyben a résztvevők felfedezhették saját kreativitásukat, erősségeiket, miközben számos ismerettel gazdagodtak.

Hulinné Gyenizse Judit, a foglalkozások kitalálója kiemelte: a diákok, a fűzfa- és papírfonás mellett a szövőszéket is megismerték (sőt, reprodukálták is az első újkőkori szövőszéket), de a bronzkori házépítési módot, a paticsolást is kipróbálták, és egy bronzkori ház makettjét is elkészítették az agyagtapasztásos módszerrel.

Az év közben készült alkotásokból a művészeti iskolában kiállítás nyílt, hétfőn pedig szülőkkel, barátokkal együtt töltötték a délutánt az intézmény székházában, ahol az élményalapú foglalkozáson a vendégek maguk is megismerkedhettek mindazzal, amit a gyerekek tanultak a programban.

A szülők is kipróbálhatták, mit tanultak év közben a gyerekek (Beküldött fotó)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában