színház

2019.02.10. 15:30

A Sötétben Látó Tündér elvarázsolta az esztergomi gyerekeket

A mese és valóság keveredett az esztergomi művelődési ház színpadán. A Babits-társulat egy nagy sikerű modern mesét vitt színpadra.

Feleki M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

A Babits Mihály Kamaraszínház vitte színpadra Bagossy László: A Sötétben Látó Tündér című meséjét február 9-én szombaton az Esztergomi Mávelődési Házban. Az Örkény-színházban is sikeresen futó gyerekdarab az esztergomi kicsiket is elvarázsolta.

Az alaptörténet egy, a 300 tündértestvér közül a legkisebbről szól. Már-már közhely, hogy egy családban a legkisebb testvérre hárul a legkevesebb figyelem. A kicsik félelmeit oldja fel a kis tündérlány története, aki megtanul a sötétben is látni. Az alaptörténetből aztán egy varázslatos, népmesei elemekkel tűzdelt modern tündérmese kerekedik ki a szemünk és fülünk előtt, Kéner Gabriella előadásában és Pénzes Csaba rendezésében.

A színésznő egyszemélyben játszotta az összes szereplőt (Fotó: Feleki Marietta / Kemma.hu)

Mondhatni: műértő közönség előtt mérettette meg magát a színésznő, így nem volt könnyű dolga fenntartani az érdeklődést. A történet hosszú, a kicsik az előadás egyharmadánál mocorogni, ficánkolni kezdtek.

A fény- és hangjátékok azonban segítették a tündért, a királylányt, a királyfit,a sárkányt, a vakondot és a csúnya manót egy személyben alakító Kéner Gabriella dolgát. Mindehhez hozzájárult a színésznő kifejező és élénk arcjátéka, melyet egyébként már Vörös István: Találkozások önmagammal című darabjának werkfilmjében is megcsodálhattunk.

A döcögős indítás után A Sötétben Látó Tündér egy csodálatos utazás a kalandokon át, a sötétség és fény váltakozásában, föld alatt és égben, mesében és valóságban. Olyannyira hatásosan, hogy az aprótalpú színházlátogatók a mese végére maguk is elhitték: nem kell félni, hiszen varázslattal ők is láthatnak a sötétben...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában