dalszerzők napja

2018.10.12. 20:00

Erről az ünnepnapról a legjobb szövegek is eszünkbe jutnak

Mindenkinek van olyan zene, dal, ami sokat jelent. Ami felpörget. Vagy épp lecsendesít. Ami egyszerűen sokat jelent. Most meg is lehet köszönni a dalok szerzőinek.

kemma.hu

Fotó: Raáb Zoltán

A slágerekhez elsősorban az előadókat kötjük, ezek a dalok viszont nem jöhettek volna létre a szerzők nélkül. A rajongók, zeneszeretők az Artisjus által életre hívott Dalszerzők Napján, október 12-én, pénteken azokat ünnepelhetik, akik megírták kedvenc dalainkat.

Az Artisjus által életre hívott „ünnepnaphoz” kapcsolódóan egy közösségépítő kampányt is indított a szervező október hónapban: a közösségi oldalakon a #kösziadalt hashteggel ellátva köszönheti meg a kedvenc dala szerzőinek az a slágert, ami hozzá közel áll, ami hozzátesz a mindennapokhoz.

Az akció nagykövetei Radics Gigi, Freddie, Péterfy Bori és a Margaret Island együttes, illetve dalszerzőként Molnár Tamásis, akik videóklipben mondanak köszönetet egy-egy slágerük szövegírójának.

A kampány október 12 én a Dalszerzők Napjával zárul. Ezen a napon és a következő hétvégén számos budapesti és vidéki klubban lehet bulizni a #kösziadalt jegyében. Az élő koncertek előtt az előadók a színpadon is köszöntik a szerzőket, a közönség pedig lemosható hangjegytetoválással egészítheti ki az esti outfitjét.

A Dalszerzők Napján Tatabányán a Roxxy Music Café-ban és Esztergomban a Sportalsó klubban lehet tombolni a kedvenc dalainkra, és szerzőik szövegeit együtt énekelni.

Tavalyi tatabányai koncertjeután most a megye egy másik városában, Esztergomban zúzza végig az estét a " target="_blank" rel="noopener nofollow">Fish! szombaton. Tatabányán pedig szombaton születésnapi mulatságra pöröghet a közönség a 8 éves Black Jack-kel és a Rock Fanatic-kal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában