gyerekmesék

2018.03.07. 18:08

Berg Judit elvarázsolta a sárberki diákokat

Kilencvenhat gyerek gyűlt össze a tatabányai Sárberki Általános Iskola könyvtárában, hogy a Rumini-könyvek szerzőjével, a József Attila-díjas Berg Judittal találkozhassanak.

kemma.hu

Az írónőt Krutilla Katalin, a tanintézmény igazgatója köszöntötte, a gyerekek pedig kézzel készített ajándékokkal és virágcsokorral kedveskedtek neki. Ezt követően kilencvenhat szempár szegeződött Berg Juditra, aki elmondta hallgatóságának, hogy első meséinek megszületésében óriási szerepet játszott kislánya, Lilla is. A neki kitalált sztorikból születtek ugyanis a Hisztimesék történetei, és a tengerésznek állt kisegér, Rumini karaktere sem születhetett volna meg nélküle. Megtudhattuk továbbá, hogy az írók egyben varázslók is: noha mágikus erejük nincs, tudnak hatni olvasóik képzeletére, amelyben megelevenedik az általuk kitalált történet.

Ezt követően a gyerekek kérdezhettek az írónőtől, aki könnyedén állta a kérdések záporát, a találkozó lezárásaként pedig dedikálásra került sor. Az aprótalpúak hosszú sorokat alkottak, hiszen senki nem akart lemaradni a lehetőségről, hogy egy eredeti Berg Judit-szignót szerezzen a saját Rumini-kötetébe.

További részletek a 24 Óra március 8-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában