Jó hangulat

2024.07.09. 14:11

Falunappal indulta kocsitoló fesztivál

Az elmúlt évek egyik legjobb kocsi falunapját szervezték meg pénteken. Több, mint nyolcszázan látogattak ki a rendezvényre. A Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál előtti nap hagyományosan a kocsiaké.

Kemma.hu

Már hosszú évek óta hagyomány, hogy a Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál előtti napon szervezik meg a kocsi falunapot. Ilyenkor minden a kocsiakról szól és a kocsiakért van. 

Nemzetközi Kocsitoló fesztivál első napja, Kocs
A kocsitoló fesztivál előtt falunapon látták vendégül a helyieket. Összesen 16 bográcsban készültek a finomságok 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Már kora délután messziről érezni lehetett a finom illatokat, amik a Kocsi Faluházat lengték körbe. lelkes társaságoknak hála ugyanis már javában rotyogtak a bográcsokban a finomságok. 

Falunappal indult a kocsitoló fesztivál

Simon László, a település polgármestere a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a kocsitoló verseny előtti nap nagyon jó alkalom a helyeiknek, a baráti társaságoknak, hogy leüljenek beszélgetni egy finom étel mellett.

– Mintegy nyolcszáz fő látogatott ki a falunapra, amit már évek óta civil szervezetek, baráti társaságok bevonásával rendez meg az önkormányzat. Ez egyben egy gasztrónap is, amikor az önkéntes társaságok fakanalat és bográcsot ragadnak, hogy valami finomságot készítsenek a falusiaknak. Idén összesen 16 különböző finomság készült. Úgy gondolom, hogy mindenki talált fogára való finomságot. Főleg különböző pörköltek készültek, de volt halászlé és csülköskáposzta is – magyarázta a polgármester, aki elárulta, hogy a társaságok vendégül látták a kocsiakat, akik előzetes regisztráció alapján kaptak ingyen kostolójegyet. Így biztosan senki sem maradt éhes a nap végére. Illetve a hagyomány szerint ezen a napon minden évben a testvértelepüléseiket is vendégül látják, akik egyébként másnap próbára is teszik magukat a kocsitoló fesztiválon. A finomságok mellett a szórakozás sem maradhatott el. 

Nemzetközi Kocsitoló fesztivál első napja, Kocs
A gyerekprogramokat egy hatalmas habparti zárta
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

– Természetesen ilyenkor rengeteg külön programmal készülünk a kicsiknek is. Az egyik legnépszerűbb a tófutás, ahol különböző korosztályok állhatnak rajthoz. A legkisebb indulóknak, az ovisoknak 250 méteres, az alsós iskolásoknak 500 méteres, míg a felsősöknek 750 méteres távot kellett teljesíteniük. természetesen senki sem távozott üres kézzel a versenyről. Ezen kívül többek között volt még KRESZ pálya, ugráló vár, falmászás, kalandpark, kézműveskedés, arcfestés, majd egy hatalmas habparti koronázta meg a gyerekprogramokat – sorolta a gyerekprogramokat Simon László. 

Nemzetközi Kocsitoló fesztivál első napja, Kocs
A hangulatról a Padtársak zenekar, Herczog Ricsi (balra) és Simonfi Gergő gondoskodott
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Hajnalig szólt a zene

A falunapon tartották a helyiek alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitóját is a faluházban. De fellépett a Dunamocsai Mákvirágok citerazenekar és a Zelina mazsorettcsoport is. Illetve kocsikázni is lehetett egyet a településen. Este pedig koncertekkel folytatodott a program.  A polgármester elárulta, hogy ő hajnali fél kettőig volt kint a falunapon, akkor még voltak, akik táncoltak. A hangulatról először a Padtársak zenekar gondoskodott Herczog Ricsivel és Simonfi Gergővel, majd dj. Bóli zenéjére táncolhatott a közönség. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában