Fejlesztés

2024.06.08. 18:25

Új óvodaépület létesülhet Etén, útszakaszokat adtak át

Újabb fejlesztéseket adták át Etén. A megújult útszakaszok mellett, egy jó hír is érkezett, pályázatból óvodaépület létesülhet.

Kemma.hu

Már délelőtt tíz órától finom illatok szálltak Etén, ugyanis ekkor kezdődött a hagyományos falunapi főzőverseny, amelyre ezúttal kilenc csapat jelentkezett. A megmérettetést az Etei Faluszépítők nyerték, a másodikok a Legendák lettek, míg a harmadik helyen a Bakony Csillagai végeztek. De a programok mellett más miatt is örülhettek a helyiek. Ünnepélyesen is átadták azt a négy útszakaszt, amelyek a Magyar Falu Program mintegy 42 millió forintos forrásából valósulhattak meg, sőt, új óvodaépület létesülhet hamarosan.

Remek hír: új óvodaépület létesülhet Etén
Remek hír: új óvodaépület létesülhet Etén
Fotó: facebook/Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

– Az idő nem volt kegyes hozzánk, délután már esett az eső, de így is szép számmal gyűltünk össze - mondta el a Kemma.hu-nak Gyüsziné Rohonczi Anita, Ete polgármestere, aki hozzátette:
– A rendezvény keretében a Magyar Falu Programnak köszönhetően átadtuk településünk megújult útszakaszait.
Az eseményen Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is gratuláltak a tisztségéről leköszönő polgármesternek. 

Új óvodaépület létesülhet

Popovics György gratulált a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz program sikeres etei pályázatához is, amelynek 250 millió forintos forrása már az önkormányzat számláján van, és új óvodaépület létesülhet belőle.

Programokkal is készültek

A kicsiket gyermekprogramok és játszókamion várta. Tihanyi-Tóth Csaba feleségével, Bognár Ritával érkezett, de Varga Viktor és a Kredenc is fellépett. Az Ocho Macho csaknem két órás élő műsorral kedveskedett a nagyérdeműnek. A remek hangulatú falunap diszkóval zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában