Ünnep

2024.06.20. 14:02

Átadták az idei Öllős Mór-díjakat

Június 14-én az iskola és óvoda jelenlegi és egykori dolgozóit köszöntötték Ászáron. Átadták az idei Öllős Mór-díjakat is.

Kemma.hu

Idén is köszöntötték az ászári óvoda és iskola jelenlegi és egykori dolgozóit, ezúttal is átadták az Öllős Mór-díjakat.

Öllős Mór-díj: idén is átadták az elismerést Ászáron
Öllős Mór-díj: idén is átadták az elismerést Ászáron
Fotó: facebook/Ászár község hivatalos oldala

– Köszöntésem mellett rögtön megköszönöm mindazt a sok-sok értékes munkát, amelytől talán nemesebb nem is adatik senkinek, de amelytől nehezebb sem. Felelősségteljesen nevelni, oktatni a jövő generációját. Igazi kihívás, erőfeszítés, napi szintű küzdelem, fáradtságos hetek-hónapok, néha még hiábavalóság is, de siker, öröm, szeretet, felejthetetlen pillanatok sokasága is mind jelen vannak ebben a szép hivatásban – emelte ki beszédében Pekár Zsolt, a település polgármestere.

Az idei Öllős Mór-díj

Köszöntő gondolatai után a helyi óvodás és iskolás gyerekek előadását láthatták, ezt követően pedig a kerékteleki Pótkerék Zenekar ünnepi műsora következett. A produkciók után három nyugdíjba vonuló pedagógusnak átadták az idei év Öllős Mór-díját. Róthné Kiss Tünde Piroska óvónő részére az Ászári Kuckó Óvodában végzett több évtizedes óvodapedagógusi munkájáért, az intézmény vezetésének különböző területein, az alapítvány működtetésében kifejtett önzetlen tevékenységéért. Dr. Árvainé Riklik Erzsébet tanárnő részére az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában a magyar nyelv és irodalom, orosz- és német nyelv tantárgyak oktatása terén végzett több évtizedes tevékenységéért, nevelői munkásságáért, továbbá Erdősi Gábor Józsefné tanárnő részére az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában végzett több évtizedes elhivatott, magas színvonalú biológia és testnevelés tanári munkásságáért, a természet szeretetére és az egészséges életmódra nevelésért, az országos versenyekre való lelkiismeretes felkészítésekért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában