Öllős Mór-díj

2023.06.29. 19:15

Megható sorokkal és rangos elismeréssel búcsúztatták a nyugdíjba vonuló tanárokat Ászáron

Sinigláné Gurumlai Piroska tanítónő Öllős Mór-díjat, míg Horváth Gáborné tanítónő Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át az eseményen.

Kemma.hu

Az ászári önkormányzat ünnepi vacsora keretében köszöntötte az óvoda és iskola dolgozóit, valamint átadta elismeréseit. A településen hagyomány, hogy tanév végén megköszönik a pedagógusok egész éves munkáját. Ahogyan az is tradíció, hogy Ászár Község Díszpolgára cím és a Simon István-díj mellett, az Öllős Mór-díjat is adományozza pedagógusnapkor. 

Az önkormányzat képviselő-testülete idén Sinigláné Gurumlai Piroska tanítónőnek adta az elismerést, aki az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában végzett több évtizedes elhivatott, magas színvonalú tanítói munkásságáért, a kisiskolások generációinak nevelése terén végzett eredményes, példaértékű tevékenységéért kapta. A pedagógus nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem miniszteri elismerésben is részesült.

A szintén nyugdíjas éveit megkezdő Horváth Gáborné tanítónő is a rendezvényen vehette át az intézmény vezetőjétől a miniszteri kitüntetést, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

– Köszönöm Önnek mindazt, amit az ászári óvodába, iskolába járó gyerekekért tett, tesz: a lelkiismeretes munkát, az odafigyelést, a törődést, a szeretetet. Köszönöm a nevelésbe, oktatásba fektetett rengeteg energiáját, a fáradhatatlan tevékenységét! Kívánom Önnek, hogy a köszönet ne csak egy napra korlátozódjon, hanem a jelenlegi és az egykori kisóvodások, tanítványok sikereiből, életútjából, egy-egy kedves gondolatából, szeretetéből, mosolyából sokszor tapasztalja meg azt, hogy munkájával olyan kis magvakat hintett el, amelyek szárba szökkentek és talán már gyümölcsöt is érlelnek. Ilyenkor adjon Önnek ez erőt a következő időszakok feladataihoz, hogy nap mint nap elmondhassa: igenis megérte – emelte ki beszédében Pekár Zsolt, a település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában