Szakkör

2024.06.23. 21:17

Kreatívan alkottak, kiállításon mutatták be a szívvel-lélekkel készített tárgyakat

A kézműves foglalkozások remek időtöltést nyújtanak, ráadásul a közösségépítést is elősegítik. A kiállítással zárult szakkörök bizonyítják: a mai, rohanó világban is érdemes egy kicsit "lelassulni", az alkotás öröme pedig új lendületet adhat mindennapjainkhoz.

Kemma.hu

A Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért című program keretében gyertyaöntő, nemezelő és vesszőfonó szakköröket tartottak a településen, a foglalkozásokon készített tárgyakból pedig a közelmúltban kiállítás is nyílt. Az epöli községi könyvtár beszámolója szerint a megnyitón részt vett Romanek Etelka, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Troják Frigyes, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének elnöke és Szalai Teréz, a Tatabányai Sárberki Nyugdíjas Klub egyik vezető tagja is.

  A kézműves foglalkozás remek időtöltést nyújtanak, ráadásul a közösségépítést is elősegítik. A kiállítással zárult szakkörök bizonyítják: a mai, rohanó világban is érdemes egy kicsit "lelassulni", az alkotás öröme pedig új lendületet adhat mindennapjainkhoz.
Közös kiállítással zárultak az epöli szakkörök
Forrás: Facebook/Epöli községi könyvtár

A rendezvényt táncház is színesítette, melyet Halmos Zsuzsanna táncoktató vezetett, zenei kíséretet pedig Halmos Attila és barátai nyújtottak. A Kincses Kultúróvoda 2023 elnevezésű pályázat révén a Ládafia Bábszínháznak Az ördög kilenc kérdésű bábelőadását is megtekinthették a jelenlévők. A könyvtár köszönetet mondott az önkormányzatnak és a falufejlesztési közalapítványnak a lehetőségért, a Nemzeti Művelődési Intézetnek és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének pedig a támogatásért.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában