Ünnep

2024.05.30. 06:19

A pedagógusokat köszöntötték

Hazánkban 1952. június 8-án ünnepelték először a pedagógusnapot. A pedagógusnap mozgó ünnep, minden esztendő júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat.

Kemma.hu

Fotó: facebook/Kisbéri Polgármesteri Hivatal

A pedagógusnap idén június 2-ára esik. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai Szakképzési Centrum (TSZC) is ünnepelte az oktatókat.

Gál Csaba átadta Bardon Mónikának, a TSZC Bánki Donát -Péch Antal Technikum igazgatójának a díjat a pedagógusnapon
Gál Csaba átadta Bardon Mónikának, a TSZC Bánki Donát -Péch Antal Technikum igazgatójának a díjat a pedagógusnapon
Fotó: Godó Sándor

– Pedagógusaink elkötelezettsége, türelme és szakértelme teheti iskoláinkat olyan helyszínné, ahol a tanulás nem csupán kötelesség, hanem valódi élmény és lehetőség a személyes fejlődésre – emelte ki Gál Csaba.

A Bakonyalján is pedagógusnapot ünnepeltek

Kisbéren szintén május 28-án délután ünnepelték a pedagógusokat a Wass Albert Művelődési Központ (WAMK) kamaratermében. Kele Márta, a WAMK igazgatója köszöntötte elsőként az ünnepelteket, majd Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere mondott ünnepi beszédet.

– Nekünk, közéletben dolgozók tevékenységének fókusza az ember. Célunk az, hogy a világ egyik legműveltebb, legértékesebb nemzetének tartsuk meg a magyart. A cél elérésének módja az idők rostáján fennmaradt értékek, a nemzeti identitás, a hit és a szeretet megtartása és erősítése. A célok megvalósításának felszentelt papjai Önök, pedagógusok. Az oktatás és nevelés az emberhez méltó élet minőségét határozza meg. Mi a klasszikus értékekre, a magyar hagyományokra épülő, korszerű és magas szintű oktatási rendszert akarunk támogatni az óvodától az egyetemi diplomáig – hangsúlyozta Sinkovicz Zoltán, aki hozzátette:

– A tanár közösséget is épít, amelyben mindenkinek helye van. Amelyben a gyermekek, az emberek figyelnek egymásra, s amelyben mindenki számíthat a másikra, mert minden magyar felelős minden magyarért.

A polgármesteri köszöntőt követően a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium és Általános Iskola tanulói műsorral kedveskedtek a pedagógusoknak. Ezután az oktató-nevelő munkában nyújtott kiemelkedő munkájáért az intézményvezetők által javasolt dolgozók vehették át a polgármestertől a város Pedagógiai-díját, amelyet a képviselő-testület ítélt oda, továbbá a jubiláló és nyugdíjba vonuló oktatókat köszöntötték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában