Jegyzet

2024.05.22. 21:00

Önfeledten

Háváj, dizsi, napfény, avagy jön a fesztiválszezon. Ugyan a jégesős időjárás nem ezt mutatja, de megállíthatatlanul közeleg a nagy nyári dzsemborik időszaka, az első ereszd-el-a-hajamat kimaradások szezonja. És ezzel nincs is semmi baj.

Szűr Annamária

Kell tudni mindenkinek kikapcsolni, önfeledten mulatni. Kell tudni. De ez nem azt jelenti, hogy totálisan meg kell őrülni, és mindent sutba dobni. Hogy mire gondolok? Például arra, hogy a legnagyobb partizásban is figyeljünk arra, akivel mentünk. Nem kell hagyni, hogy elcipeljék mellőlünk például. Vagy ha azt látjuk, hogy a világát nem tudja, ne engedjük egyedül kószálni, pláne ne valami gyanús jóakaróval elindulni fejet szellőztetni. De hogy ne menjünk ilyen messzire. A józan paraszti eszünket se kell kikapcsolni. Ha egy átlag kedd délután nem jó ötlet falakra mászni, csatornákon átugrálni, fára mászni, majd 5–6 méterről leugrani, egészen biztos, hogy ittasan végképp nem jó. 

De említhetném, visszatérve az időjárásra azt is, hogy bár el nem olvadunk, ha elázunk (most szó szerint, és nem átvitt értelmében), akkor buliban se jó. Személyes tapasztalat alapján mondhatom: egy szövetsapka például biztosan nem véd meg a szakadó esőtől. Lehet, hogy kényelmetlen, de vigyünk magunkkal esőkabátot például. 

Végül, de nem utolsósorban pedig: adjuk meg magunknak az esélyt arra, hogy úgy mulassunk, hogy az másnap is jó emlék legyen. Nekünk és a velünk bulizóknak egyaránt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában