Ünnepelnek

2024.05.17. 15:59

70 éves Tatabánya legszebb környezetben lévő óvodája

Hetven éve kezdte meg működését a megyeközpont egyik legszebb környezetben lévő óvodája. A Benedek Elek telephelye, a Móra Ferenc Óvoda pénteken születésnapi ünnepségre hívta a város oktatási, nevelési intézményeit, a fenntartót.

Kemma.hu

Kedves műsorral kedveskedtek a gyerekek a születésnapon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. M.

Természetvédelmi területen, a Május 1. park mellett áll a Rehling Konrád, az akkori bányaigazgató részére 1910-ben megépített villa. Óvodának 1954-ben alakították át a sajátos jellege miatt helyi műemlékké nyilvánított épületet. A születésnaphoz méltóan a kerítésre aggatott színes lufik jelezték, hogy „ez a nap más, mint a többi’” az intézmény életében. A köszöntők mellett a Cica- és a Nyuszi csoport gyermekei adtak műsort, majd lehetőségük volt a korábbi vezetőknek arra, hogy beszélgessenek, felidézzenek az elmúlt hetven évből egy-egy emlékezetes pillanatot. 

Mert volt bőven a hét évtized alatt. Somlói Györgyné 1980-tól vezette kilenc éven át az óvodát. Mint mondta, sok minden megváltozott, de örül annak, hogy az épület eredeti jellegét megtartották. Akkor százötven körüli volt itt a gyermeklétszám. Nagyon szerették az óvodát körülölelő zöld területet. Büszkén mesélte, hogy annak idején a bejáratnál lévő akácfát ő ültette, ma már hatalmasra nőtt, s még ma is hívogatóan áll az óvoda előtt.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta: kiváló szakmai munka folyik az intézményben. Csaknem tíz éve volt egy nagyobb volumenű felújítás, de elmaradt a parketta-, és a szekrények cseréje.

Fátrai Zsuzsanna óvodavezető hozzátette: jelenleg két csoportban ötven kisgyermeket gondoznak, de tudnak még fogadni csemetéket. Az intézmény különlegessége, hogy a környezetből adódóan Zöld és Madárdalos Óvoda. Nagy hangsúlyt fektetnek itt arra, hogy környezettudatosan neveljék a a kicsiket. A kiváló szakmai munkát pedig úgy végzik, hogy az egykori villa eredeti állapota megmaradjon – tette hozzá az óvodavezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában