Kampány

2024.05.25. 20:36

Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán +videó

Hergelte közönségét Magyar Péter a péntek esti tatabányai kampányrendezvényen, azt állította, hogy a főtéri kávézóba nem engedték be politikai szimpatizánsait. Az üzenet erőszakos indulatokat váltott ki, így támogatói később megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát, sőt még a konyha részlegben is őrjöngeni akartak.

Kemma.hu

Magyar Péter ráuszította a híveit egy étteremre Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

– Máig nem térek napirendre – kezdett mesélni Boczonádi János üzemeltető arról, ami május 24-én este történt Magyar Péter kampányrendezvénye után. Azt mondta, ilyenre eddig még nem volt példa, de hasonlóra sem.

Magyar Péter szimpatizánsai megrongálták egy tatabányai kávézó üvegfalát
Magyar Péter szimpatizánsai többször is megütötték az egyik tatabányai kávézó üvegfalát, ami megrepedt
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

– Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt – emlékszik vissza az üzemeltető. A csapat erre elég hevesen reagált és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre. 
Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke a történteket úgy fordította le a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották onnan a híveit. Ezzel pedig még tovább hergelte a többszáz fős tömeget.

Magyar Péter beszéde megtette a hatását

A beszéd nem sokkal később erőszakba torkollott. A kampányrendezvény után a szimpatizánsok körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni az üveget, ami végül megadta magát és megrepedt.
– Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része – tette hozzá és azt is, hogy teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

– Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyre tenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt – tette hozzá Boczonádi János, aki nem tér napirendre az utálatos és gyűlölködő hozzászólások felett. Azt is elmondta, az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala használhatatlan a vendégek számára.

Hogy meddig? Arra a baloldali polgármester, Szücsné Posztovics Ilona tud válaszolni, mert az önkormányzat tulajdonában van a kávézó. 

A Patrióta a helyszínen forgatott:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában