Tematikus előadások

2024.05.16. 10:36

Játékos távcsöves felismerés is volt a madarak és fák napján

A Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár nem akármilyen rendezvénynek adott otthont. A madarak és fák napja alkalmából különleges élményben lehetett részük a kisbéri diákoknak.

Kemma.hu

Forrás: Vérteserdő Zrt./Facebook

Fotó: Boglári Zoltán

A Vérteserdő Zrt. hivatalos közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium és Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai számára tartottak érdekes bemutatókat. A madarak és fák napja alkalmából a tanulók három tematikus előadás keretében ismerkedhettek az erdő élővilágával.

Így telt a madarak és fák napja Kisbéren
Így telt a madarak és fák napja Kisbéren
Fotó: Boglári Zoltán / Forrás: Vérteserdő Zrt./Facebook

Előadások a madarak és fák napján

Bemutatták az év fáját és az év madarát. Erdei állat- és növényhatározásra is sor került. A gyermekek testközelből láthattak állatbőröket és trófeákat. Az erdei viselkedés alapvető szabályaival is megismertették őket. A második előadás vármegyénk nagyvadfajairól és élőhelyükről szólt. Úgy, mint a gímszarvas, a dám, az őz, a muflon, és a vaddisznó. A hivatásos vadászok vadvédelmi és vadgazdálkodási feladatait is megtudhatták. Végül egy játékos távcsöves felismerésen is részt vehettek a diákok. Az izgalmas eseménynek a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtárban adott otthont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában