Kemma.hu videó

2024.05.21. 19:59

Bodrogi Gyula és az a bizonyos tatabányai szelet +fotók, videó

Addig szeretne élni, amíg meg nem hal. Legalább 70 mozifilmben játszott, 150-ben szinkronizált és ma is 3 színházi darabban szerepel. Ő a 90 éves Bodrogi Gyula, akiről szerkesztőnk is véleményt mondott.

Kemma.hu

Noha két évvel ezelőtt indult a Szabadegyetem előadássorozat az Árpád Gimnáziumban, neves meghívottakat tudnak maguk mögött. Legutóbb Áder János volt köztársasági elnök tartott előadást, május 21-én délután pedig Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze lépett „színpadra”. 

Bodrogi Gyula volt az Árpád szabadegyetem vendége
Bodrogi Gyula beszélt gyermekkoráról, a világháborús évekről és arról is, hogy majdnem tanár lett
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész ma is három színházi darabban szerepel és még csak 90 éves. Bodrogi Gyula, aki a gasztronómia, a vadászat és a közönség nagy-nagy szerelmese, beszélt gyermekkoráról, világháborús emlékeiről és arról, hogy matematika-fizika szakos tanárnak készült.

Bodrogi Gyula Tatabányán
Lovas Petra idézett a Nemzet Színészétől
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Bodrogi Gyula háta mögött van 199 színházi szerep, csaknem 70 mozifilm, valamint 50 tévéjáték és több, mint 150 szinkronhang. Kölcsönözte a hangját többek között Jack Nicholsonnak, Gene Hackman-nek, Tony Curtisnek és Jack Lemonnak is. A felsorolás közben megcsörrent a színész telefonja, amit nem egyszerűséggel elodázott egy poénnal. – Sokszor próba közben is így járok – válaszolta, miközben egy „Majd később visszahívlak”-kal úrrá lett a helyzeten.

Bodrogi Gyula volt az Árpád szabadegyetem vendége
A közönség jókat nevetett egy-egy történeten és a taps sem maradt el
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Bodrogi Gyula azt mondta, 60 éves kora óta már nem tartja számon, hány éves.

A jóistent arra kérem, hogy addig éljek, amíg meg nem halok!

– mondta Bodrogi Gyula, aki számára a mennyiségnél fontosabb a minőség, azaz, hogy az egészsége rendben legyen. Végül dalra fakadt a Nemzet Színésze. A Hattyúdal című film betétdalai közül a híres Villa Negra románcát is elénekelte, amit hatalmas tapssal hálált meg a közönség.

Bodrogi Gyula hazavitt egy emléket

Videós összeállítást is végig nézhetett a közönség a színészóriás eddigi pályafutásáról, ráadásul a középiskola diákjai interjúztatták az utca emberét Bodrogi Gyulával kapcsolatban. Annyit kérdeztek csupán, kinek mi a véleménye a Nemzet Színészéről és munkásságáról. Az interjúalanyok között szerepelt Szőts István lapszerkesztőnk is. Szerinte nagyon megérdemel minden kitüntetést. Bodrogi Gyula jókat derült a felvételeken, és külön örült annak is, hogy a megszólalók által kapott egy szeletet Tatabányából, vagy Tatabányától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában