Új esély

2024.05.24. 16:07

Újszülött kisfiút hagytak a tatabányai babamentő inkubátorban

Az egészséges kisfiúnak a kórház dolgozó Olivér nevet adták. A babamentő inkubátorba csütörtökön kora reggel tették az újszülöttet.

Goletz-DeáK Viktória

Csütörtökön, május 23-án reggel 7 óra 40-kor egy újszülött érkezését jelezte a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház babamentő inkubátora. A csengő a főportán szólalt meg, ők jelezték a csecsemőosztálynak a baba érkezését. 

Az egészséges kisfiúnak a kórház dolgozó Olivér nevet adták. A babamentő inkubátorba pénteken kora reggel tették az újszülöttet.
A babamentő inkubátor immár harmadik alkalommal jelezte újszülött érkezését. Az egészséges kisfiú az Olivér nevet kapta
Fotó: Szent Borbála Kórház / Forrás: Fecabook

A Szent Borbála Kórház közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a szakmai team tagja egészséges, fejlett csecsemőt talált a kórház udvarához kapcsolt inkubátorban. 

Segített a babamentő inkubátor

– A 3180 grammos, 52 centiméteres kisfiú jó egészségnek örvend, elsődleges ellátást követően osztályos felvételre került, ahol további kezelésben részesül. Örökbefogadását későbbiekben az illetékes hatóság intézi, addig is óvó kezek veszik szárnyuk alá a kicsit, aki Tatabánya után a Bányai Olivér nevet kapta. A figyelmes névadók a naptárt előkapva, pontosan tervezték a kicsi keresztnevét, mégpedig úgy, hogy a születésnapjától számítva fél évre essen a neve napja. Ily módon Olivérnek egyenletesen elosztva lesz ünnepelni valója egy-egy évben – olvasható a kórház közleményében. 

Már a harmadik

Balogh Márta, a kórház sajtóreferense a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a babamentő inkubátor közvetlenül a főporta mellett van. A kialakításánál figyeltek arra, hogy se a portáról, se az utcáról ne lehessen látni, ha valaki bemegy. Kamera se figyeli a területet.

– Miután a szülő elhagyja a szobát, jelez a csengő a főportán. A szolgálatot teljesítő munkatársunk a csengetés után 5 perccel megy csak ellenőrizni az inkubátort, hogy a szülőnek legyen elég ideje elhagyni a környéket. Ha valóban van egy baba az inkubátorban, akkor értesíti a csecsemőosztályt – magyarázta Balogh Márta, aki elárulta, hogy a tatabányai kórházban csütörtök reggel harmadik alkalommal jelzett a babamentő inkubátor csengője. A sajtóreferens szerint ezeknek a babáknak hamar találnak gondoskodó új családot. Így az inkubátor segítségével már három babának tudtak boldog életet biztosítani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában