Történelem

2024.04.03. 15:33

A komáromi Vajda Borbála nyerte az országos versenyt

A Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanulója nyerte a Ránki György dunántúli történelem versenyt. Vajda Borbála a 6-8. osztályos gimnazisták kategóriájában végzett az első helyen.

A tanintézet közösségi oldalán közzétett beszámolóból kiderül, hogy a Ránki György dunántúli történelem verseny első fordulójának a Jókai-gimnázium adott otthont. Ezen a tanintézet három tanulója, Kapui Tamara, Kovács-Herold Eszter és Vajda Borbála vett részt. Mindhárom tanuló kimagasló eredménnyel jutott tovább a vármegyei fordulóra.

Vajda Borbála kiválóan teljesített
Vajda Borbála kiválóan teljesített
Fotó: Facebook / Forrás: Facebook

A vármegyei döntőnek a Tatabányai Árpád Gimnázium volt a helyszíne. Ezt a versenyt Vajda Borbála nyerte, és ezzel kiharcolta, hogy ott lehessen az országos fináléban is, amelynek a Tolnai megyei Bonyhád volt a házigazdája. Ezen a megméretésen is kimagasló teljesítményt nyújtott a Jókai-gimnázium diákja és megnyerte a versenyt.

A diákokat Zsebőné Nagy Szilvia tanárnő készítette fel a versenyre.

A versennyel Ránki Györgyre (1930–1988) Kossuth-díjas magyar történészre, egyetemi tanárra, a Magyar Tudományos Akadémia tagjára emlékeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában