Tragikus baleset

2024.04.02. 13:50

Jár kártérítés a vadgázolásban elhunyt édesanya családjának?

Az autó totálkáros lett, de még az elütött szarvas értékét is kifizettethetik a baleset sérültjével. A vadgázolásban egy fiatal édesanya elhunyt, kártérítésre nem számíthat a családja.

Kemma.hu

A nagypéntek este Kesztölcnél történt szörnyű vadgázolásban egy 39 éves, leányvári kétgyermekes édesanya hunyt el. A sötétben feltehetően még ideje sem volt felfogni, hogy egy megtermett szarvas robog kikerülhetetlenül feléjük. Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt, az autóban ketten utaztak. A sötét fák közül váratlanul, a sofőrnek balról kiugrott eléjük egy szarvas, amit a kocsi elgázolt. A vad beszakította az autó szélvédőjét, ezzel agyonnyomva az anyósülésen ülő utast. 

Hatalmas szarvas zuhant egy autóra Esztergomnál. Egy kétgyermekes anya a vadgázolás áldozata.
A vadgázolás során egy 39 éves, kétgyermekes édesanya halt meg, a sofőr gerincsérülést szenvedett
Fotó: TV2 / Tények

A balesethez a területileg illetékes Pagony Vadásztársaságot hívták ki a rendőrök. Szabó Zsolt, a társaság elnöke a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy este 10 óra körül érkeztek ki a helyszínre, ahol a rendőrség megkérte őket, hogy segítsenek rekonstruálni a történteket. Vagyis, hogy milyen irányból érkezhetett az állat.

A vadgázolás következménye

– A helyszínelés befejezte után tudtuk megnézni a vadat, ami harminc méterre elrepült az autótól. Becsléseink szerint mintegy 80 kilós volt az a szarvastehén, ami át akart ugrani az úton és az autó elgázolta. Az állat teljes jobb oldala sérült volt, ebből arra következtettünk, hogy az út bal oldaláról érkezett. A szarvas olyan fokú sérülést szerzett az ütközéstől, hogy húsa emberi fogyasztásra alkalmatlan volt, ezért az elszállítása után megsemmisítettük – magyarázta a vadász, aki hozzátette, hogy ők nem fognak kérni az elhullott állatért kártérítést a sofőrtől. Azonban a család sem kérhet kártérítést tőlük a baleset miatt.

Hatalmas szarvas zuhant egy autóra Esztergomnál. Egy kétgyermekes anya a vadgázolás áldozata.
A vadgázolás miatt keletkezett kárt a vadásztársaság nem téríti meg, illetve az elhunyt családja sem kérhet kártérítést 
Fotó: TV2 / Tények

– A vadgázolást a hatóság felé le kell jelentenünk, de egyebet nem szeretnénk tenni az esettel kapcsolatosan. A törvény szerint ha a vadásztársaság mulasztása, tevékenysége miatt kerül a vad az autó elé, akkor terheli őket a felelősség, illetve van kártérítési kötelezettségük. Ezen az úton azonban mindkét irányban táblák figyelmeztetnek a vadveszélyre, és vadászati tevékenységet sem folytattunk, ami megzavarhatta az állatot. Lehet, hogy az út túloldalán lévő természetes itatóhelyre igyekezett – vélekedett a vadász. 

Egyébként az áldozat egy kétgyermekes édesanya volt, aki egyedül nevelte lányait. Információink szerint a nő párjával utazott az autóban, akivel nem régóta voltak együtt. Ő jelenleg is kórházban van súlyos gerincsérüléssel. A Tenyek.hu adásában lemodellezték a balesetet. A szarvas bal oldalról ugorhatott az útra, onnan tovább akart ugrani a korláton át, amikor elütötte az autó. A riport szerint a sofőrnek esélye sem volt elkerülni az ütközést. A nő Leányváron élt, két kislánya most gyakorlatilag elárvult, a nagyszülök pedig teljesen összetörtek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában