Programajánló

2024.04.12. 06:45

5+6+5 gyerekeknek, felnőtteknek, sportosoknak - ezek a legjobb hétvégi programok

Gyerekprogramot keresek? Kikapcsolódnál a családdal? Felnőttként töltenéd tartalmasan a hétvégét? Érzed a tavaszt és mozdulnál? Van ötletünk, mit csinálj!

Kemma.hu

Mutatjuk a legjobb vármegyei programokat a hétvégére.

Önfeledt játék, ének, mozgás a zeneiskolában

A tavaszi szünet után újra előkerülnek a tulipánok, diók, babzsákok, kötelek, korongok az Igy tedd rá jóvoltából a tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2. emeleti kamaratermében április 13-án, szombaton 10 órától. A 45 perces foglalkozáson való részvétel regisztrációhoz kötött. A foglalkozásokat minimum 5 jelentkező esetén tartják meg, a maximális létszam pedig 15 gyermek.

Táncra perdíti Oroszlányt az Apacuka

Zenés-táncos APACUKA táncóra lesz április 13-án, szombaton 10.30-tól a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban.A szervezők kérik:

Tánccipőket, fakanalakat, építőmesteri szerszámokat, picipókot, kiscsigát, túrógombócot, habos kakaót ne feledjétek! Egy buborékban mindez elfér. Addig is számoljátok meg, hányféle háziállat van itt...

Érdemes megfogadni a tippeket, és megnézni a jegyinformációkat!

Családokat csalogatnak programkavalkáddal

Rengeteg érdekességgel vár kicsiket és nagyokat az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár április 14-én, vasárnap 15 órától. A gyerekkönyvtárban társasjáték party, a kamaraterem előtti téren pedig szöszmötölő lesz, ahol tavaszi ajtódísz, csillámtetkó készül. A 
123-as teremben Kárpáti Ingrid tart Mazsola tornát, a 112-es teremben Székely Gariella előadását hallgathatják meg a szülők a gyermekek szeretetnyelvéről. A kamarateremben 15.30-tól Aforce1 Klub táncbemutató, 16.30-tól Juhász Laura és Pataki Csaba mese és musical dalok, 17.30tól Kalandozás a magyar mesék birodalmába a műsor. És ami legalább ilyen fontos: a rendezvény ideje alatt az Aranyhaj Világa Alapítvány sütivásárt tart az intézmény földszinti aulájában. 

Tatán találkozhattok kedvenc mesehőseitekkel

Fergeteges hangulatú show ígérkezik a Güntner Arénában április 13-án, szombaton 10 órától. Lesz Bing Show, azaz egy 60-65 perces előadás 5 egyedi Binges résszel és 6 Bing Nyuszis dallal, lesz Jégvarázs Show, vagyis egy 35 perces zenés műsor a kedvenc Jégvarázs dalokkal, Elzával, Annával, Olaffal és Kristoffal 35 perces zenés műsor a kedvenc Jégvarázs dalokkal. A Szuperhősök (Pókember és Batman) nem fognak a színpadon fellépni, de a műsorok után lehet velük is fotózkodni. Belépőt felnőtteknek és 1 éves kortól a gyerekeknek is venni kell!

Mazsola és Tádé Komáromba megy

Zenés bábjátékra várják a 2-7 éves gyerkőcöket a komáromi Jókai Mozi Komáromiba április 13-án, szombaton 10.30-tól. A Budapesti Ametist Bábszínház 60 perces előadására 2 éves korig nem kell jegyet venni, ha a gyermek a szülő ölében ül.

Ez nem lesz gyerekeknek való!

Láttál már Horror Cirkuszt? Ha nem, itt az ideje! A rémisztő, adrenalindús, látványos és izgalmas műsorral maradandó élményt ígérnek a szervezők. Mindebben április 12-án, 13-án és 14-én is részese lehetsz még 20 órától a tatabányai Tesco mellett.

Tavaszi dalostalálkozó lesz Felsőgallán

Az 55 éves Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör tavaszi nemzetiségi dalostalálkozóra várja az érdeklődőket április 13-án, szombaton 16 órára a Széchenyi István Művelődési Házba. Közreműködnek: a Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvoda énekes csoportja, a környei Német Nemzetiségi Dalkör, a Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Dalkör, a környei Magyar Népdalkör és persze a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör.

Jótékonyság batyus bállal

Április 13-án, szombaton 18 órától hosszú idő után újra jótékonysági batyus bált szervez a Pötörke Néptáncegyüttes. Muzsikálni a Kincső zenekar fog. Aki esetleg nem tud részt venni a bálon, támogatói jegyével segítheti a Pötörke ház homlokzati megújulását! 

Amatőr fellépők koncertje

Április 13-án, szombaton 19 órától a szőnyi kultúrházban helyi amatőr fiatal zenészek és dj-k mutatkoznak be. A rendezvény ingyenes, de előzetes vagy helyszíni regisztráció szükséges. A srácok nagyon készülnek, hallgassátok meg őket!

Távcsőbe nézhetünk Esztergomban

Az Esztergomi csillagászok minden érdeklődőt szeretettel várnak jó idő esetén április 13-án, szombaton 17 órára a Széchenyi Térre, ahol távcsöves bemutatót tartanak napnyugtáig. A Nap, utána a Holdsarló lesz látható. Rossz idő esetén másnap újra nekifutnak a programnak.

Oroszlány története vetélkedővel

Az Oroszlány 70 programokhoz kapcsolódóan érdekesnek ígérkező helytörténeti vetélkedő lesz a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében április 14-én, vasárnap 10 órától.

Mozdulj Oroszlány: sportos programok

Sportnapra várnak minden mozogni vágyót a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szabadtéri színpadához április 13-án szombaton 10 órára. A rendezvényt Likerecz Gyöngyi Európa-, világbajnok, és olimpiai 4. és 5. súlyemelő nyitja meg. A rendezvény Oroszlány Város Önkormányzata, a Bius Team Zumba csoport és a KFMKK közös szervezésében valósul meg.

Mozdulj Oroszlány: női torna

Külön a nőkre is gondoltak Oroszlányban, hiszen április 13-án, szombaton az egész napos sportprogramok sorában 12.30-tól a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárnál könnyed, női szerveket energetizáló szabadlevegős torna lesz. Előtte 8 órától a Központban közös kakaózás, egészség előadás, közös reggeli is lesz, ahihez bejelentkezés szükséges.

Mozdulj Oroszlány: két keréken

Nem csak a kerékpározás szerelmeseit várják április 13-án szombaton 10 órától a Kölcseyhez, de azokat is, akik ki akarják próbálni az E-RIKSA adta örömöket.

Ilyen még nem volt! GYERE és KERÉKPÁROZZ velünk! A téren lesz egy sátorunk, onnan indulnak el kerékpárral Majkra, a táj szépségeit lehet felfedezni! 

– hirdetik a szervezők, akik önkéntesek jelentkezését is várják, akik a riksázásban tudnak segíteni. Lesz meglepetés is, 15 óra körül, amiről a szervezők többet fognak mondani.

Hidegkúthoz indul túra

Tavaszi túra lesz április 13-án, szombaton a Gerecsében a TETT szervezésében. A túrázól 14 órakor indulnak a Hideg-kúthoz, az utat pedig Rozmann Tibor és Erika mutatják majd. A részvétel ingyenes, de a program jellege miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni április 12-ig lehet.

Orchidea és nőszirom túra is lesz

Az esztergomi Kökörcsin háznál lesz a találkozó április 13-án, szombaton 9 órakor, innen indulnak majd a jegyárat befizetett túrázók 2 órás sétájukra a Kis-Strázsa-hegyhez. A kilátóba is felmennek. A szervezők szerint fényképezőgépet és távcsöveket is érdemes hozni, mint írják:

Az idei tavasz gyors léptekben halad, a kökörcsinek után már az orchideafélék is bontogatják csodálatos virágaikat!Akiket magával ragad a vadvirágok sok színűsége, azokat szeretettel várjuk egy kellemes sétára...


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában