Születésnap

2024.04.12. 19:59

Ötven éves lett a Dózsa iskola Tatabányán +fotók

Ötven évvel szólalt meg a csengő elsőként Dózsakert szívében az I. számú Dózsakerti Általános Iskolában. A ma Dózsa György Sportiskolai Általános Iskolaként működő intézmény pedagógusai, diákjai az ötvenedik születésnapot az Agorában nagyívű programmal ünnepelték.

Kemma.hu

A program egy igazi meglepetéssel indult: a zsúfolásig megtelt nézőtérrel szemben a vásznon egy kedves, copfos kislányt vetítettek ki, majd egy iskolába hívogat vers csendült fel a függöny mögül. Benyeczkó Ilona, az intézmény jelenlegi igazgatója szerepelt a képen, aki ötven évvel ezelőtt egy verssel szerepelt az iskola átadó ünnepségén. Egykori „dózsásként” kiemelte: az eltelt 50 év sok változást hozott, egy valami azonban változatlan: akik idejárnak diákként, szülőként vagy pedagógusként sajátjuknak érzik az iskolát. Mindez a mai nap rendezvényén mutatkozik meg igazán – tette hozzá az igazgató.

A fél évszázados iskola színvonalas programmal ünnepelt Dózsa iskola
A fél évszázados iskola színvonalas műsorral ünnepelt
Fotó: H. B. / Forrás:  24 Óra

A színpad ezt követően megtelt azokkal, akikre a legbüszkébb az intézmény. A sportiskola az elmúlt évtizedek alatt megannyi híres, kiváló eredményekkel büszkélkedő sportolót, Európa- és világbajnokot indított el. Felsorolták a kiválóságokat, akik egyenként vonultak fel a színpadra. A legtöbben atléták voltak, majd a Többpróba csapata után birkózók, a cselgáncsban, fallabdában, a gyorskorcsolyában, a kézilabdában jeleskedőket, majd a labdarúgókat, röplabdásokat, és vízilabdázókat is szólították: összesen hatvan remek sportoló állt a színpadon. 

Dr. Kancz Csaba főispán a pedagógusok áldozatos munkáját köszönte meg, és azt, hogy a sok kiváló sportoló mellett más területen jeleskedő kimagasló személyiségek mentorálásában is jeleskedett az intézmény. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte: a fiatal város életének nagy részében már működött a Dózsa iskola, amely jelentős szerepet tölt be ma is Tatabánya életében. 

Mezei Kitty és Nagy-Kálózy Eszter színésznőket is szólították a színpadra, akik néhány mondatban megköszönték a meghívást. Mindketten kiváló tanáraiknak köszönték meg, hogy ma a színpadon állhatnak. 

Az iskola énekkarának előadása után Vejtey Miklós önkormányzati képviselő szólt az iskola történetéről, és az elmúlt időszakban lezajlott beruházásokról. Legtutóbb az iskola játszóterét sikerült megújítaniuk. Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója is köszöntötte a fél évszázados intézményt, majd több mint húsz műsorzsám következett, amelyekben bemutatkoztak a Dózsa iskola diákjai és tanárai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában