Siker

2024.04.22. 15:15

Mindenkit maguk mögé utasítottak a tatai kőkútisok a néprajzverseny döntőjében

Másodszor jutott be a tatai Kőkúti Általános Iskola 4-es öko osztálya a Győrben megrendezett Timaffy László regionális néprajzverseny döntőjébe, ahol idén sikerült mindenkit maguk mögé utasítaniuk.

Kemma.hu

Nem mindennapi sikerről kaptunk hírt olvasónktól a hírküldő felületünkön. A tatai Kőkúti Általános Iskola 4-es öko osztály ugyanis második alkalommal jutott be a Győrben megrendezett Timaffy László regionális néprajzverseny döntőjébe (Győri POK), amely a szüleinktől, nagyszüleinktől megörökölt hagyományok, énekek, játékok, receptek, valamint a magyar néprajz ismeretének fontosságára, ápolására hívja fel a figyelmet.

néprajzversenyen remekeltek a tatai kőkútisok
A néprajzversenyen remekelő kőkútis diákok
Forrás: Beküldött

A versenyen a kőkútisok tavaly a 2. helyet szerezték meg, idén viszont már mindenkit maguk mögé utasítottak, és aranyéremmel térhetett haza a "Csizmás kandúr" csapata: Csonka Panna Luca, Valcz Viktória és Zámbó Anna. 

Nem csak ők remekeltek a néprajzversenyen

A levélből kiderült, hogy az osztály másik két csapata is szép eredményt ért el: a régióból bejutottak közül az 5. és a 7. helyet szerezték meg. A verseny megnyitójaként három kőkútis diák énekelt magyarbődi népdalokat: Molnár Zoé, Valcz Viktória és Verszai-Franyik Adél. A tavaszi döntőbe való bejutás feltételeként a kenyérsütés és a tejfeldolgozás témakörében riportot készítettek a nevezők. Ugyanebben a témában szólásokat, közmondásokat gyűjtöttek és néprajzi ismereteket foglaltak össze, illetve illusztráltak. 

Az április 18-ai régiós csapatversenyen különböző teszteket töltöttek ki a tanulók a magyar népi játékokról és jeles napokról, ahol a villámkérdésekre Zámbó Anna gyors és pontos válaszai segítették elő a dobogós hely megszerzését a csapat számára. A rábaközi pékes és a kalocsai csupros népi játékok bemutatása a színpadon már csak hab volt a tortán. A zsűri döntése nagy örömmel töltötte el mindhárom csapatot. A gyerekek szemmel láthatóan örültek egymás sikerének. 

Szívből gratulálunk a tatai Kőkúti iskola csapatainak és felkészítőjüknek, Simon Mariann tanítónak és neveléstudomány szakos bölcsésznek!

Várjuk olvasóink leveleit. Ha megosztana egy történetet, felhívná egy esetre a figyelmet, látott-halott valami érdekeset, vagy csak köszönetet mondana valakinek, küldje azt be hírküldő felületünkön!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában