Elismerés

2024.04.02. 19:00

Már a harmadik meséjét írta meg a vaszarys diák

Kristóf meséit a nagypapájával való beszélgetések ihlették. A meseíró pályázaton díjat is érdemelt műve.

Goletz-DeáK Viktória

Idén már harmadik alkalommal írt mesét a Vaszary János Általános Iskola diákja, Tábori Kristóf 6. e osztályos tanuló a Te és a természettudományok (TETT) című országos meseíró pályázatra. Az iskola közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a mesepályázat olyan fantáziadús irodalmi művek létrehozására inspirál, amelyek bővelkednek természettudományos elképzelésekben, kifejezésekben. Kristóf Egy atom naplója című alkotásával 3. helyezést ért el. Meséje témáját nagypapájával, Maknics Gyula tanárral való beszélgetések ihlették, akitől örökölte a természettudományok szeretetét. Kristóf Lázár Katalin tanárnő tanítványa. 

Vaszary meseíró pályázat Tábori Kristóf, Maknics Gyula
Tábori Kristóf a TETT-meseíró pályázatán a 3. helyezést érte el
Fotó: Vaszary János Általános Iskola / Forrás: Facebook

Könyvben is szerepel a meseíró diák története

Kristófnak nem ez az első sikere: a Szabó Szabolcs Alapítvány országos meseíró pályázatot hirdetett tavaly természettudományos témakörben. A legjobb meséket megjelentették egy kiadványban, melyben a vaszarys diák meséje is helyet kapott. Kristóf fizikai törvényszerűségekről és híres tudósokról írt tréfás mesét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában