Szakmájuk a közlekedés

2024.04.12. 13:00

Fontos a KRESZ: autósoktatókkal egyeztetett a rendőrfőkapitány-helyettes

Mindenki profitálhat abból, ha rendszeresen konzultálnak az autós iskolák oktatói és a rendőrség. A profit pedig az, hogy kevesebb baleset történik vármegyénk útjain – ezzel összegezte a szerdai találkozót Milus Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség hivatalos Facebook-oldalukon számoltak be arról, hogy ötvennél is több szakember érkezett az iskolavezetői értekezletre, melynek ezúttal a főkapitányság adott helyet. A közlekedési balesetek fő okai településenként eltérőek. A statisztika pedig hétről hétre változik, de sajnos a számok egyre inkább azt igazolják, hogy a közlekedési szabályok megszegése általánossá vált. 

A rendőrség a balesetmegelőző tevékenység keretében a legfiatalabb korosztályt vonja be a biztonságos közlekedés oktatásába. Vármegyénkben kétezernél is több általános iskolás heti egy foglalkozáson tanulja a KRESZ alapjait. A közúti ellenőrzések, szankciók kiszabása folyamatosan növekszik, ahogy a balesetek száma is. Így a két tevékenység - a megelőzés és a reagálás - együtt kell, hogy a biztonságot szolgálják.

Az autóvezető oktatókat arra kérte a rendőrfőkapitány-helyettes, hogy a gyakorlati órák során nyomatékosan hívják fel a tanulók figyelmét a legveszélyesebb helyzetekre, a legfőbb baleseti okok közül az elsőbbségadási kötelezettségre, az irányjelző használatára, illetve a kanyarodási szabályokra.

Csaba Gyöngyi Zsuzsa, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. osztályvezetője tagként vesz részt a jövőben a vármegyei balesetmegelőzési bizottság munkájában a folyamatos információcsere érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában