Karambol

2024.04.02. 12:54

Videón az M1-esen történt baleset: fékezés nélkül hajtott a tartálykocsiba a furgon

Fékezés nélkül, teli erőből hajtott bele egy furgon az előtte közlekedő tartálykocsiba kedden, az M1-es autópályán. A karambol következtében a furgon sofőrjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből.

Kemma.hu

Az MKIF Zrt. – Az ország útja hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg azt a durva videót, amelyen pontosan jól látszik, hogy a furgon vezetője fékezés nélkül hajtott a kamionba. A karambol következtében a furgon vezetőjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből. 

A karambol következtébe a furgon vezetőjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a járműből
A karambol következtébe a furgon vezetőjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a járműből
Forrás: Facebook/MKIF Zrt. - Az ország útja

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, egy kamionba hajtott bele egy furgon az M1-es autópálya 158-as kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében, a Győr felé vezető irányban.

Elkerülhető lehetett volna a karambol?

Mint az a videón jól látszik, a pálya üres és csak egy-két jármű közlekedik csak. Egy kamion a lehajtó után lassít, elkezd lehúzódni a leállósávra, de sajnos csak félig. Jóval mögötte érkeznek páran. Az elöl haladó piros furgon a külső sávban egyenletes tempóban, vélhetően tempomattal halad. Olyannyira egyenletesen, hogy fékezés nélkül hajt bele a tartálykocsiba és ennek következében befordul a belső sávba.

Az MKIF Zrt. munkatársai arra figyelmeztetnek, hogy senki ne vezessen, ha fáradt. Álljunk meg 1-2 óránként, mozgassuk át ízületeinket, ha kiszállunk az autóból és ha úgy érezzük, fogyasszunk kávét vagy üdítőt is az út során.

Ha pedig műszaki hibás lesz a járműved:

  • leállósávra húzódjunk le
  • vegyük fel a láthatósági mellényt
  • csak az iratainkat és a mobiltelefont vegyük magunkhoz
  • szálljunk ki és a szalagkorláton kívül hívjuk a 112-es telefonszámot
  • a segítséget a korláton kívül várjuk meg, biztonságban
  • tartsuk a követési távolságot és figyeljük a forgalom változását, hogy elkerülhessük a baleseteket
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában