Díjátadó

2024.04.25. 11:20

Nívós elismerés: az év duális képzőhelye lett a nyergesújfalui családi vállalkozás

A nyergesújfalui Megawatt Kft. nyerte el 2024-ben az „Év duális képzőhelye” szakképzési díjat a magyarországi középvállalkozások közül. Az elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon vette át Khéner Gyula, a családi vállalkozás vezetője.

Walczer Patrik

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) tájékoztatása szerint a nívós elismeréssel kitüntetett cég több mint 100 főállású munkavállalóval a térség kiemelkedő villanyszerelő foglalkoztatójának számít és folyamatosan 10-12 tanulónak biztosítja a gyakorlati képzést a legmodernebb feltételekkel.

A nyergesújfalui Megawatt Kft. nyerte el 2024-ben az „Év duális képzőhelye” szakképzési díjat a magyarországi középvállalkozások közül. Az elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon vette át Khéner Gyula, a családi vállalkozás vezetője.
Khéner Gyula az elismerésben részesült cég ügyvezetőj, Fülöp Eszter a duális képzés felelőse és Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke
Forrás: KEMKIK

A diákoknak saját, névre szóló minőségi szerszámkészletet adnak, telephelyükön egy szerelőfalat alakítottak ki a különböző bekötések és kapcsolások gyakorlására és tervezésére. Gyakorlati tudást is szerezhetnek, sőt hetente egyszer egy külsős oktatótól kapnak elektromosságtani ismereteket.

A képzőhelyen szülői értekezleteket is szoktak tartani, amelyeken mind a tanulók, mind a szülők részt vesznek. Az arra érdemes diákoknak biztosítják az önjáró gépkezelői jogosítványt és a tűzvédelmi szakvizsga továbbképzéseket. Sikeres szakmai vizsga után a tanulók számára állandó munkaszerződést ajánlanak fel.

A vállalkozás Komárom-Esztergom vármegye mindkét szakképzési centrumával kitűnő kapcsolatot ápol, az iskolák véleményét kikérve folyamatosan eszközbeszerzésekkel, pótlásokkal igyekeznek emelni az oktatás színvonalát.

Rászolgált a vállalkozás az elismerésre

A nívós díjra a KEMKIK terjesztette fel a Megawatt Kft-t. Dr. Szerencsés László, a szervezet elnöke kiemelte, hogy a cég jelentős mérete ellenére családias légkörű. Munkavállalóikat anyagilag és emberileg is megbecsülik, tanulóikat elhivatott, szakmaszerelő fiatalokká nevelik, így abszolút méltók az „Év duális képzőhelye 2024” címre.

Khéner Gyula 2019-ben vehette át az „Aranykoszorús mester” címet, mivel hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában