Tesztüzemben a T-bike

2024.04.16. 19:10

A város gyanakszik: el akarták vinni a bérbicikliket?

Tesztüzem alatt van a T-Bike, de nem felhőtlen a mosoly. Kérdés, hogy kiket zavar, kiknek kell a bérkerékpár?

Kemma.hu

Ezeket a kerékpárokat lehet majd használni

Fotó: tatabanya.hu

Ugyan most nincs olyan idő, hogy sétáljunk vagy kerékpározzunk, de aki múlt héten Tatabánya belvárosában járt, láthatta, hogy a T-Bike közösségi bérkerékpár rendszer tesztüzeme megkezdődött. A tervek szerint május elejétől a helyiek és az ideérkezők már használhatják is a kétkerekűeket. Ám úgy tűnik, egyesek ezt nem tudják kivárni.

Ezeket a bérkerékpárokat lehet majd használni
Ezeket a bérkerékpárokat lehet majd használni
Fotó: tatabanya.hu

Tatabánya Megyei Jogú Város közösségi oldalán számolt be arról, hogy ismeretlen tettesek megpróbálták kivenni a tárolókból a bicikliket. Mint írták:

Amennyiben ez valahogyan sikerülne is valakinek, a biciklikben GPS nyomkövető van, azokat meg lehet találni.

A város tehát nem javasolja, hogy valaki az üzembe helyezés előtt vagy a későbbiekben fizetés nélkül elvigye a bérkerékpárokat. Hiszen a GPS nyomkövetővel könnyen fellelhető azok helye.

Felmerül az az eshetőség is, hogy valaki használni szerette volna a T-bike bringákat, de nekik sem tudunk kellemes információkkal szolgálni, ugyanis a tesztüzem még tart.

Aki rongálást tapasztal, értesítse a rendőrséget. A kemma.hu is megkereste őket, és elmondták, hozzájuk nem érkezett feljelentés az üggyel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában