Autizmus világnap

2024.04.02. 21:07

Kékben ragyog Tatabánya felett a Turul

A Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Közösségének kezdeményezésére már hetedik éve pompázik kék színben a Turul Emlékmű a város felett április 2-án. Az Autizmus világnapján több programot is szerveznek a megyeközpontban, Tatán pedig az Esőemberekért Egyesület jóvoltából kék színnel világítják meg április 7-én a várat.

Kemma.hu

Az Autizmus világnapján kékben ragyog ismét a város felett a Turul

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Április 2-a az Autizmus világnapja. Tatabányán és Tatán is több programot szerveznek civil szerveztek ebben a hónapban, s a két város ikonikus történelmi emlékhelyei is kék színben ragyognak. 

Kékben ragyog ismét a város felett a Turul Autizmus világnapja
Az Autizmus világnapján kékben ragyog ismét a város felett a Turul
Fotó: S. G. / Forrás: 24 Óra

Tatabányán április 2-án gyönyörű naplemente után, este fél nyolckor gyulladtak ki a kék fények, s ölelték át a Turul Emlékművet. A várost őrző hatalmas szobor már hetedik éve ragyog kékben a Kék Madár Közösség kezdeményezésére. Hagyomány az is, hogy ilyenkor különleges programokkal hívják fel a figyelmet az autizmussal élőkre és családtagjaikra. 

Programon az autizmus világnapja körül

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk a tatabányai programokról, amely április 6-án, szombaton 17 órakor Kék koncerttel indul. Tatán az Esőemberekért Egyesület szervezésében április 7-én, vasárnap 19.30-kor lesz a séta a kékre világított vár körül. Másnap, hétfőn 17 órakor az ASZ Nappali Ellátójában A felnőttkor küszöbén címmel tart előadást Schenk Lászlóné, az egyesület elnöke. Április 12-én, pénteken 17 órakor ugyanitt lesz az új diagosztika megnyitója. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában