Elhagyatva

2024.04.07. 14:01

A buszvégállomást már megette az idő vasfoga

A helyiek és környékbeliek számára ismert a helyszín, de már többen felkeresték, hogy saját szemükkel lássák. 2007 május végén zárt be a tatabányai régi buszvégállomás.

Kemma.hu

Urbex Gyula, a Szellemvárosok című blog készítője elhagyatott, funkció nélkül álló és pusztulásra ítélt helyeket és épületeket keres fel. Így nem maradhatott ki a tatabányai régi buszvégállomás sem. Három évvel ezelőtt látogatott el az ikonikus helyszínre, amely azóta is egyre rosszabb állapotban van. A buszpályaudvar 2007-ben költözött a Vértes Centerhez. A korábbi, elhagyatott épületben Urbex Gyula videót is készített, amelyből kiderül többek között az is, hogy a táblák Ikarus indexlámpákból vannak. Az egy ideje már 100 százalékban önkormányzati tulajdonú végállomást igencsak megette az idő vasfoga.

Régi buszvégállomás Tatabányán
Régi buszvégállomás Tatabányán
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Hamarosan új funkciót kap a régi buszvégállomás

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hamarosan lebontják a régi buszpályaudvart. Amíg megtalálják a végleges funkcióját, addig parkot és parkolót alakítanak majd ki.

Fotós kollégánk, Flajsz Péter a helyszínen járt, hogy még megörökítse a bontás előtt álló végállomást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában