2024.03.17. 12:49
Vajtó és a héregi babfőzelék krumpligombóccal
Vajtó László, a Vajtó és a Világ turisztikai magazin alapítója, akitől nem áll távol a gasztro stand-up sem, Héregre látogatott. Az a Németh Jánosné mutatta meg neki korábban a héregi babfőzeléket krumpligombóccal, aki most vehette át a Héreg Községért Emlékérmet.
Forrás: Vajtó és a Világ
A Pásztorház kemencéje mellett készült el a héregi különlegesség. Németh Jánosné, a Hagyományőrző Egyesület elnöke serénykedett Vajtó László mellett, aki a hozzávalók adogatásában jeleskedett.
![Vajtó László, a Vajtó és a Világ turisztikai magazin alapítója, akitől nem áll távolt a gasztro stand-up sem Héregre látogatott. Az a Németh Jánosné mutatta meg neki a héregi babfőzeléket krumpligombóccal](https://cdn.kemma.hu/2024/03/NFU5v56kcqviEzu4wqQrFttcI4u7Hxf_JZVTF8NdP_Y/fit/1200/675/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IzYjQ4NDdmMzZlODQwNzA4YzM3NTk3NWVlYzNkMTAy.jpg)
Forrás: Vajtó és a Világ
A babfőzelék, krumpligombóccal egy egyszerű, de igen finom étel. A gőzölgő tányérok mellett a hagyományőrző egyesület most kitüntetett elnöke elmondta, ez az étel már évtizedek óta készül Héregen. Németh Jánosné még a nagymamájától tanulta. Ugyanakkor a fiatalok már nem nagyon készítik.
Vajtó László reményét fejezte ki, hogy ezzel újra sikerül a figyelem középpontjába helyezni ezt az ízletes és olcsó héregi ételt.