Gasztronómia

2024.03.17. 12:49

Vajtó és a héregi babfőzelék krumpligombóccal

Vajtó László, a Vajtó és a Világ turisztikai magazin alapítója, akitől nem áll távol a gasztro stand-up sem, Héregre látogatott. Az a Németh Jánosné mutatta meg neki korábban a héregi babfőzeléket krumpligombóccal, aki most vehette át a Héreg Községért Emlékérmet.

Kemma.hu

Forrás: Vajtó és a Világ

A Pásztorház kemencéje mellett készült el a héregi különlegesség. Németh Jánosné, a Hagyományőrző Egyesület elnöke serénykedett Vajtó László mellett, aki a hozzávalók  adogatásában jeleskedett. 

Vajtó László, a Vajtó és a Világ turisztikai magazin alapítója, akitől nem áll távolt a gasztro stand-up sem Héregre látogatott. Az a Németh Jánosné mutatta meg neki a héregi babfőzeléket krumpligombóccal
Vajtó László Héregre látogatott. Németh Jánosné mutatta meg neki a héregi babfőzeléket krumpligombóccal
Forrás: Vajtó és a Világ


A babfőzelék, krumpligombóccal egy egyszerű, de igen finom étel.  A gőzölgő tányérok mellett a hagyományőrző egyesület most kitüntetett elnöke elmondta, ez az étel már évtizedek óta készül Héregen. Németh Jánosné még a nagymamájától tanulta. Ugyanakkor a fiatalok már nem nagyon készítik. 

Vajtó László reményét fejezte ki, hogy ezzel újra sikerül a figyelem középpontjába helyezni ezt az ízletes és olcsó héregi ételt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában